Η Μπαρτσελονέτα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον αυριανό (8/6, 20:00) ημιτελικό του Champions League υδατοσφαίρισης. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας επικράτησε 9-4 της ουγγρικής Έγκερ, στον δεύτερο προημιτελικό του final-8 που διεξάγεται στη Γένοβα, και πλέον στέκεται εμπόδιο στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» για τον τελικό του Σαββάτου (9/6).
Οι Καταλανοί επικράτησαν ευκολότερα του αναμενομένου σήμερα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Αλμπέρτο Μουνάριθ, που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο διεθνής Σέρβος τερματοφύλακας, Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, που έκανε 15 επεμβάσεις, το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η Εγκερ, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ, έμεινε στο παιχνίδι ως το τέλος της δεύτερης περιόδου (5-4 με γκολ του Χοσνιάνσκι στα τελευταία δευτερόλεπτα), αλλά η Μπαρτσελονέτα κράτησε ανέπαφη την εστία της στο δεύτερο μισό του αγώνα και έφτασε εύκολα και δίκαια στη νίκη.
Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα αναμετρήθηκαν φέτος και στη φάση των ομίλων. Το ματς της πρεμιέρας στην Ισπανία έληξε ισόπαλο 7-7, ενώ στον Πειραιά πριν από ένα μήνα οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 14-10, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Έγκερ): 1-2, 3-3, 0-2, 0-2
Το ενδιαφέρον της Βίντζεβ Λοτζ για τον διεθνή Πολωνό επιθετικό και οι προϋποθέσεις επιστροφής – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού και το παρελθόν με τη Λέγκια Βαρσοβίας
Ο Λιονέλ Μέσι επενδύει στρατηγικά σχεδιάζοντας τη δημιουργία γυναικείου τμήματος, την επέκταση του γηπέδου στις 8.000 θέσεις και μια σύγχρονη αθλητική πόλη