Πληροφορίες για την φύλακα – άγγελο του πρωθυπουργού δημοσιεύει σήμερα, Τετάρτη, ο «Βηματοδότης»:

Πρώτα απ’ όλα έμαθαν οι εφοπλιστές, οι γαλάζιοι βουλευτές, αλλά και οι δημοσιογράφοι ότι στη φρουρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνεται και μια δίμετρη γυναίκα. Πώς όμως το έμαθαν; Εντελώς τυχαίως όταν η γυναίκα αυτή κάθισε ανάμεσα στους επισήμους, δίπλα στον γαλάζιο βουλευτή (και πρώην υπουργό Ναυτιλίας) Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Ο πρώην υπουργός έως εκείνη τη στιγμή συνομιλούσε με τους άλλους γαλάζιους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ήτοι τους Ευ. Μεϊμαράκη και Γιάννη Πλακιωτάκη, όταν πρόσεξε τη νεαρά κυρία που ήρθε και κάθισε χαμογελαστή δίπλα του, στη σειρά των επισήμων.

Επιασε κουβέντα μαζί της και κάποια στιγμή τη ρώτησε από πού είναι, νομίζοντας ότι προέρχεται από κάποια ναυτιλιακή εταιρεία. Η νεαρά με αφοπλιστικό ύφος του είπε: «Είμαι στη φρουρά του Πρωθυπουργού και είμαι η μοναδική γυναίκα στην προσωπική του ασφάλεια».

Τώρα θα πείτε τι γύρευε μια γυναίκα φρουρός του Πρωθυπουργού στις σειρές των επισήμων. Μου λένε ότι βρισκόταν εκεί με πολιτικά για καθαρά προληπτικούς λόγους, μήπως και συμβεί κανένα απρόοπτο από το πλήθος. Μια μέθοδος η οποία είχε δοκιμαστεί με επιτυχία όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Γυναίκες αστυνομικοί ήταν αυτοί που ήλεγχαν τις σακούλες που έφερναν μαζί τους οι συγκεντρωθέντες.