Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Παγώνει το σχέδιο για έκδοση νέου 10ετούς, λόγω Ιταλίας

Reuters: Παγώνει το σχέδιο για έκδοση νέου 10ετούς, λόγω Ιταλίας

Η αναστάτωση στις αγορές λόγω Ιταλίας, παγώνουν τα σχέδια για την έκδοση νέου ελληνικού ομολόγου μέχρι το φθινόπωρο, τόνισαν στο Reuters κυβερνητικές πηγές

Η Ελλάδα αποφάσισε να αναβάλλει κατά μερικούς μήνες τα σχέδια για την έκδοση ενός νέου ομολόγου, εξαιτίας των αναταράξεων που προκάλεσε στις αγορές η πολιτική κρίση στην Ιταλία, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ωστόσο αργότερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών αμφισβήτησαν το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Αθήνα επιδίωκε να επιστρέψει στις αγορές με την έκδοση ενός νέου ομολόγου, πιθανότατα ενός 10ετούς τίτλου, εντός του καλοκαιριού και ιδανικά πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι τόνισαν στο Reuters ότι το συγκεκριμένο σχέδιο πρέπει να περιμένει ως το φθινόπωρο, οπότε η Ελλάδα ελπίζει να έχει εξασφαλίσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους από τους επίσημους δανειστές της.

«Εξετάσαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, αλλά μετά την πρόσφατη αναταραχή δεν πρόκειται να συμβεί» ξεκαθάρισε ένας από τους αξιωματούχους.

Η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές δύο φορές τους τελευταίους δώδεκα μήνες, με ένα επταετές ομόλογο τον Φεβρουάριο και ένα πενταετές τον Ιούλιο του 2017.

Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές ομολόγων αντέδρασαν αρνητικά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να εκτινάσσεται κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,5%. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο 58 μονάδων βάσης στο 4,24%.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει 15 δισ. ευρώ για πληρωμές χρέους ως το τέλος του 2019, σημειώνει το πρακτορείο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες ως το 2020 μπορούν να καλυφθούν εύκολα χωρίς την έκδοση ομολόγου, κυρίως λόγω του μεγάλου μαξιλαριού ρευστότητας.

«Έχοντας ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε να κάνουμε την επόμενή μας κίνηση και μετά το τέλος του προγράμματος» σημείωσε ένας αξιωματούχος.

«Επιπλέον, θα υπάρξει και η απόφαση για την ελάφρυνση χρέους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024