Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης, σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με δημοσίευμα του Reuters, που αναπαράχθηκε από όλα σχεδόν τα μέσα, ότι λόγω της αναστάτωσης στις αγορές εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία αναβάλλεται για το φθινόπωρο η έκδοση νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου» προσθέτουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες».

Ειδικότερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το δημοσίευμα, το οποίο πάντως επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, σχολίαζαν ότι για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης, κάτι που «δεν υπήρξε ποτέ».

Εξηγούν ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει τη γενική εντολή από την κυβέρνηση ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει -όπως έχει ήδη πράξει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου. Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» καταλήγουν.

Γράψτε το σχόλιο σας