Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πώς αναβάλλεται μια απόφαση που δεν ελήφθη;», λέει το ΥΠΟΙΚ για έκδοση ομολόγου

«Πώς αναβάλλεται μια απόφαση που δεν ελήφθη;», λέει το ΥΠΟΙΚ για έκδοση ομολόγου

Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης, σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με δημοσίευμα του Reuters ότι λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία αναβάλλεται για το φθινόπωρο η επόμενη έκδοση ελληνικού ομολόγου

Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης, σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με δημοσίευμα του Reuters, που αναπαράχθηκε από όλα σχεδόν τα μέσα, ότι λόγω της αναστάτωσης στις αγορές εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία αναβάλλεται για το φθινόπωρο η έκδοση νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου» προσθέτουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες».

Ειδικότερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το δημοσίευμα, το οποίο πάντως επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, σχολίαζαν ότι για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης, κάτι που «δεν υπήρξε ποτέ».

Εξηγούν ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει τη γενική εντολή από την κυβέρνηση ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει -όπως έχει ήδη πράξει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου. Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» καταλήγουν.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024