Πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ, δεν παρατηρήθηκε αύξηση της ραδιενέργειας
Περίπου 130 πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση
Μια μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στην «ζώνη αποκλεισμού» γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές διαβεβαιώνοντας ότι δεν παρατηρήθηκε καμία επικίνδυνη αύξηση της ραδιενέργειας στην περιοχή.
«Δεν καταγράφηκε καμία αύξηση της ραδιενέργειας στη ζώνη αποκλεισμού, ούτε στις γειτονικές εκτάσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία που ελέγχει αυτήν την περιοχή.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε το πρωί από ξερά χορτάρια σε απόσταση μικρότερη των δέκα χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε μια δασωμένη πλαγιά. Το εργοστάσιο δεν κινδύνευσε από τις φλόγες.
Περίπου 130 πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση.
Ο αντιδραστήρας υπ’ αριθμόν 4 του σοβιετικού πυρηνικού εργοστασίου του Τερνόμπιλ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, εξερράγη το 1986. Το ραδιενεργό νέφος εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση, μολύνοντας τα τρά τέταρτα της Ευρώπης αλλά κυρίως την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Αυτή ήταν η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που έχει καταγραφεί ποτέ.
Μια ζώνη ακτίνας 30 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό παραμένει μέχρι και σήμερα ακατοίκητη.
Οι άλλοι τρεις αντιδραστήρες του Τσερνόμπιλ συνέχισαν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέχρι που ο σταθμός έκλεισε οριστικά, τον Δεκέμβριο του 200
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
- Και νέα φανέλα και Μοντέρο: Διπλή ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό! (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442