Υβριστικών και εμπρηστικών δηλώσεων συνέχεια από την Άγκυρα για το ζήτημα της απελευθέρωσης των 8 τούρκων αξιωματικών.

Τη σκυτάλη παίρνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που βρίθει προσβλητικών σχολίων για την Ελλάδα, η οποία, όπως υποστηρίζει, «έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες».

Δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με αυτό της καλής γειτονίας μια χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της, σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Καταλήγει δε με την προειδοποίηση ότι «θα επιμείνουμε με αποφασιστικό τρόπο για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

 

Η ανακοίνωση του Hami Aksoy, εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι «έχουμε πολλάκις δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου και την απελευθέρωση και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.»

» Παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων με μία διοικητική απόφαση που έχει σχέση με τη διαδικασία σύλληψής τους.»

» Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.»

» Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της»

» Θα επιμείνουμε για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

Γράψτε το σχόλιο σας