Κίνα: Σταθερή η ανάπτυξη της οικονομίας τον Μάιο
Η τράπεζα εκτιμά ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Μάιο στο 1,9% από 1,8% τον Απρίλιο
Σταθερή ήταν η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τον Μάιο, σύμφωνα με έκθεση της Standard Chartered Bank.
Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI)για τον μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε τον Μάιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις 51,9 μονάδες, που είναι η υψηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2017, υποδηλώνοντας ισχυρή παραγωγική δραστηριότητα.
Η τράπεζα εκτιμά ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Μάιο στο 1,9% από 1,8% τον Απρίλιο, λόγω της υψηλότερης αύξησης των τιμών εκτός των τροφίμων, πιθανόν λόγω των μεγαλύτερων δαπανών για ταξίδια και μεταφορές στην αργία της Πρωτομαγιάς και της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου. «Αναμένουμε ότι οι τιμές των παραγωγών να έχουν ενισχυθεί περαιτέρω στο 4,3% σε ετήσια βάση τον Μάιο, με βάση προσωρινά στοιχεία. Τα τελευταία στοιχεία του δείκτη PMI για τις τιμές παραγωγού αυξήθηκαν σε υψηλό επίπεδο πενταμήνου», αναφέρει η έκθεση.
Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων είναι πιθανόν να επιταχύνθηκε στο 9,9%, ενισχυμένη από την αργία της Πρωτομαγιάς. Οι επενδύσεις υποδομών πιθανόν αυξήθηκαν, καθώς οι Αρχές κάλεσαν σε αποτελεσματική εφαρμογή του προϋπολογισμού. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου είναι πιθανόν να έμειναν σταθερές στο 7%.
Οι επιδόσεις στο εμπόριο αναμένεται ότι ήταν σταθερές, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές να αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς. Η τράπεζα εκτιμά ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διευρύνθηκε στα 33 δισ. δολάρια.
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442