Αναμονή τέλος. Ο τίτλος του κορυφαίου SUV στην γκάμα της Audi αλλάζει χέρια περνώντας από το μέχρι σήμερα γνωστό Q7 στο πολλά υποσχόμενο Q8, το οποίο μετά από μια μακρά περίοδο εξέλιξης συναντά τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής φίρμας.

Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τεχνολογικό οπλοστάσιο του VW Group και εξαντλώντας τα περιθώρια διαφοροποίησης από τη σχεδιαστική ταυτότητα της Audi, το Q8 είναι ξεκάθαρο πως απευθύνεται σε ένα διαφορετικό, λιγότερο συντηρητικό κοινό.

Πέρα, λοιπόν, από τις εντυπωσιακές σε μέγεθος εισαγωγές αέρα του μπροστινού τμήματος, το Audi Q8 έχει υιοθετήσει στο τελείωμα του αμαξώματός του το σχεδιαστικό παράδειγμα του Α7 Sportback, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο κομψή και εκκεντρική ταυτόχρονα σιλουέτα.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο τρόπος με τον οποίο η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει τις δύο ψηφιακές οθόνες, την ίδια στιγμή που οι παράλληλοι προς το έδαφος αεραγωγοί οι οποίοι διατρέχουν όλο το μήκος του ταμπλό προσφέρουν ένα ακόμα στοιχείο εντυπωσιασμού.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων που θα επιβεβαιώνουν τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αξίζει να αναφερθεί πως στη βάση της γκάμας του Q8 θα τοποθετηθεί ο εξακύλινδρος κινητήρας diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Η εμπορική πορεία του Audi Q8 στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, ωστόσο, η γκάμα του αυτοκινήτου αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.