Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Κάλεσμα δημοσιογράφων σε Μακρόν να θέσει τον Νετανιάχου «προ των ευθυνών του»

Γαλλία: Κάλεσμα δημοσιογράφων σε Μακρόν να θέσει τον Νετανιάχου «προ των ευθυνών του»

«Ανυπόφορο για περισσότερους από έναν λόγους» το γεγονός ότι ο γάλλος πρόεδρος θα υποδεχτεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Τρία γαλλικά συνδικάτα δημοσιογράφων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, σήμερα Δευτέρα, παραμονή της επίσκεψης στο Παρίσι του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κρίνοντας «ανυπόφορο για περισσότερους από έναν λόγους» το γεγονός ότι θα τον δεχθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Για το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων (SNJ), το SNJ-CGT και το CFDT Journalistes: «Η καταστολή στη Γάζα κατά του πληθυσμού των πολιτών (…) έχει προκαλέσει περισσότερους από 100 θανάτους και περίπου 8.000 τραυματισμούς από πραγματικά πυρά» και «μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται παιδιά, νέοι και μέλη των σωστικών συνεργείων».

Εξάλλου «στις διαδηλώσεις οι επίλεκτοι σκοπευτές του (ισραηλινού) στρατού βάζουν στόχο σκοπίμως τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους μολονότι είναι αναγνωρίσιμοι με το γιλέκο τους PRESSE», επισημαίνουν τα τρία συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σε αυτήν, τα συνδικάτα κρίνουν επίσης «αδιανόητη» την επίσκεψη του Νετανιάχου και καλούν τον Μακρόν να τον «θέσει προ των ευθυνών του».

«Θα πρέπει να σταματήσει η καταστολή κατά των άοπλων πολιτών, κατά των Παλαιστίνιων αδελφών μας και να απελευθερωθούν όλοι οι δημοσιογράφοι που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί», καταλήγουν τα συνδικάτα αυτά στην κοινή τους ανακοίνωση.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024