Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές Γαβρόγλου στην εκπαίδευση

Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές Γαβρόγλου στην εκπαίδευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Αντιμέτωπος με την άρνηση της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις ακόμα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήρθε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΝΔ δια μέσω του εισηγητή της, Γιάννη Ανδριανού υποστήριξε ότι με το συγκεκριμένο νομοθέτημα η κυβέρνηση επιχειρεί την «κομματική άλωση της διοικητικής δομής της εκπαίδευσης» με στόχο την δημιουργία ενός κομματικού στρατού. Ο ίδιος τόνισε ότι «στα συμβούλια επιλογής νέων στελεχών θα μπουν δικοί σας μετακλητοί. Τέτοιες πρακτικές ούτε στις πιο μαύρες σελίδες. Στοχοποιείτε σχολικούς συμβούλους».

«Έχετε ιδεοληπτική αντίληψη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και για αυτό την καταργείται. Η ΝΔ ξεκίνησε την αξιολόγηση στα πειραματικά σχολεία και θα την συνέχιζε. Δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε το μέτρο ως κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επίσης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διέπεται από προχειρότητα, αδιαφάνεια κι εξυπηρέτηση ημετέρων.

«Σας καλούμε να το αποσύρετε αλλιώς η ΝΔ θα το καταργήσει» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις «επιχειρείται δήθεν μια αναδόμηση χωρίς υποδομές», τονίζοντας πως η κυβέρνηση αντικαθιστά τον θεσμό των σχολικών συμβούλων με μια γραφειοκρατική δομή.

Παράλληλα, επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη ρύθμιση εξέφρασε και ο κυβερνητικός εταίρος. Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης πρόσθεσε ότι «για τους σχολικούς συμβούλους το έργο τους είναι άρτια συνδεδεμένο με την σχολική μονάδα, το έργο τους θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία και η μοριοδότηση τους να μη διαφέρει από αυτή της άσκησης καθηκόντων στις σχολικές μονάδες».

Απαντώντας ο υπουργός τόνισε πως «οι μέχρι τώρα οι υποστηρικτές δομές που ήταν υποστελέχομένες δεν συνεργάζονταν μεταξύ τους. Αυτό είχε δημιουργήσει μια ανομία κατάσταση με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να παρουσιάζει προβλήματα», ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο επείγον χαρακτήρας του νομοσχεδίου υποστήριξε ότι ψηφίζεται με τέτοιες διαδικασίες διότι την ερχόμενη εβδομάδα η Βουλή θα ασχοληθεί με το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Διαβάστε ακόμα:

Γαβρόγλου: Άλλοθι για απολύσεις η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024