Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί, από 18 έως 28 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος.
Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί, από 18 έως 28 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Το Φεστιβάλ, φέτος, ετοιμάζει εκτενές αφιέρωμα στο έργο του πρωτοπόρου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρκ Ράπαπορτ, γνωστού, κυρίως, για τα αντισυμβατικά κινηματογραφικά του δοκίμια «Rock Hudson’s Home Movies» (1992) και «From the Journals of Jean Seberg» (1995).
Με αφορμή την επιλογή της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, η Tαινιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει, επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα αφιέρωμα στις μυητικές τελετές. Θα προβληθούν οι ταινίες «Η διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, ταινίες της Raymonde Carrasco για τους Ταραχουμάρας, τα «Αναστενάρια» του Βασίλη Μάρου, η «Αντιγόνη» του Πέντρο Γκονζάλες-Ρούμπιο, το «Yeleen» του Σουλεϊμάν Σισέ, η ταινία «Κλέφτης ή πραγματικότητα» της Αντουανέτας Αγγελίδη και το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Το αφιέρωμα επιμελείται η Μαρία Κομνηνού και η Νικόλ Μπρενέζ.
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
