Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί, από 18 έως 28 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος.

Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί, από 18 έως 28 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ, φέτος, ετοιμάζει εκτενές αφιέρωμα στο έργο του πρωτοπόρου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρκ Ράπαπορτ, γνωστού, κυρίως, για τα αντισυμβατικά κινηματογραφικά του δοκίμια «Rock Hudson’s Home Movies» (1992) και «From the Journals of Jean Seberg» (1995).

Με αφορμή την επιλογή της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, η Tαινιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει, επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα αφιέρωμα στις μυητικές τελετές. Θα προβληθούν οι ταινίες «Η διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, ταινίες της Raymonde Carrasco για τους Ταραχουμάρας, τα «Αναστενάρια» του Βασίλη Μάρου, η «Αντιγόνη» του Πέντρο Γκονζάλες-Ρούμπιο, το «Yeleen» του Σουλεϊμάν Σισέ, η ταινία «Κλέφτης ή πραγματικότητα» της Αντουανέτας Αγγελίδη και το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Το αφιέρωμα επιμελείται η Μαρία Κομνηνού και η Νικόλ Μπρενέζ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024