Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουτάρης: Επίτηδες παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου

Μπουτάρης: Επίτηδες παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε, απαντώντας στην ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ότι ακροδεξιοί κύκλοι τον συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα

Για παραποίηση των δηλώσεών του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στην οποία γινόταν λόγος για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη».

«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα», είπε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει – όπως και όλος ο κόσμος – τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της – και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση – και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».

«Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024