Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η άμυνα πάντα θα δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό

Η άμυνα πάντα θα δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό

Τι έκανε λοιπόν ο Ολυμπιακός; Έπαιξε εξαιρετική άμυνα για τρία δεκάλεπτα και όταν η ομάδα του λιμανιού κάνει καλά αυτά που ξέρει με την άμυνα της, τότε αυτόματα γίνεται το φαβορί για τη νίκη ακόμα και αν απέναντι της μπορεί να βρεθεί μια πιο φορμαρισμένη ομάδα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, κάνοντας το break και πλέον οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την δεύτερη νίκη τους το απόγευμα της Πέμπτης στο ΣΕΦ. Η αποστολή τω πειραιωτών δεν θα είναι εύκολη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν πάντα στο μυαλό τους ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του.

Το ματς της Πέμπτης είναι μια άλλη υπόθεση και σίγουρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σε ότι αφορά τον πρώτο τελικό ένα είναι το σίγουρο. Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν οι πειραιώτες τον Καλάθη. Από την στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τρόπο να “εγκλωβίσουν” το μυαλό του Παναθηναϊκού άλλαξαν και τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Τι έκανε λοιπόν ο Ολυμπιακός; Έπαιξε εξαιρετική άμυνα για τρία δεκάλεπτα και όταν η ομάδα του λιμανιού κάνει καλά αυτά που ξέρει με την άμυνα της, τότε αυτόματα γίνεται το φαβορί για τη νίκη ακόμα και αν απέναντι της μπορεί να βρεθεί μια πιο φορμαρισμένη ομάδα.

Γιατί κανείς δεν αμφισβητούσε μέχρι να γίνει ο πρώτος τελικός, πως οι πράσινοι έδειχναν σε καλύτερη φόρμα από τον Ολυμπιακό. Κι όμως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να “χαλάσουν” το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αφήνοντας εκτός “εξίσωσης”τον Καλάθη.

Κι αυτή την φορά βεβαίως δεν υπήρχε Ρίβερς για να “λαβώσει” τον Ολυμπιακό από την περιφέρεια.Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν μια τεράστια νίκη από από πολλές απόψεις. Γιατί δεν είναι απλά μια νίκη που δίνει το προβάδισμα και το πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Είναι μια νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν και μετά τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις. Ήταν μια νίκη που δείχνει πως η ομάδα του λιμανιού εξακολουθεί να έχει το μέταλλο που την έχει οδηγήσει σε τόσες επιτυχίες τα τελευταία έξι χρόνια.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία των πειραιωτών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία επειδή επιτεύχθηκε με εμφατικό τρόπο σε ότι έχει να κάνει με τον περιορισμό του αντιπάλου του.

Και απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός. Η άμυνα που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι ήταν για σεμινάριο. Δέχθηκαν 26 πόντους στο πρώτο 10λεπτο και 39 πόντους στα άλλα τρία 10λεπτα. Οι αριθμοί τα λένε όλα και φανερώνουν πως οι ερυθρόλευκοι πήγαν με ξεκάθαρο πλάνο για την πρώτη μάχη στο ΟΑΚΑ.

Είχαν βάλει σκοπό να αφήσουν εκτός αγώνα τον Καλάθη και από την στιγμή που το κατάφεραν είχαν κάνει και το πρώτο βήμα για να πετύχουν την πολύ μεγάλη νίκη. Τα υπόλοιπα την Πέμπτη σε ένα πολύ μεγάλο ματς και για τις δύο ομάδες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024