Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε στόχους της Χαμάς σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του εδάφους του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Κατά το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιδρομών «πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν δέκα στόχους τρομοκρατών σε τρία στρατιωτικά συγκροτήματα που ανήκαν στο τρομοκρατικό κίνημα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Μεταξύ των στόχων αυτών ήταν δύο σημεία κατασκευής και αποθήκευσης πυρομαχικών της Χαμάς και ένα στρατιωτικό συγκρότημα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα πλήγματα αυτά αποτέλεσαν απάντηση, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, στις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ, καθώς και σε «διάφορες τρομοκρατικές δραστηριότητες εγκεκριμένες και οργανωμένες από τη Χαμάς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Ο Ισραηλινός Στρατός έκανε επίσης λόγο για προσπάθειες επιθέσεων στα σύνορα εναντίον στρατιωτών, αλλά και για «υλικές ζημιές στις υποδομές που συνδέονται με την ασφάλεια».

Λίγες ώρες μετά το πρώτο κύμα των ρουκετών, ένα αεροπλάνο «έβαλε εναντίον πέντε στόχων σε ένα στρατιωτικό συγκρότημα που ανήκε στη ναυτική δύναμη της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε άλλη τους ανακοίνωση.

Παλαιστινιακές πηγές δεν έχουν αναφέρει προς το παρόν θύματα από τις αεροπορικές επιδρομές.

Χθες το βράδυ δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, όπου οι σειρήνες ήχησαν για να καλέσουν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

Ο Σιδηρούς Θόλος, το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, αναχαίτισε μία από τις ρουκέτες, ενώ η άλλη έπεσε μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέσσερις ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν λίγο αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, εκ των οποίων οι τρεις αναχαιτίστηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας