Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κίνηση των 36 αντιφρονούντων του ΣΥΡΙΖΑ

Η κίνηση των 36 αντιφρονούντων του ΣΥΡΙΖΑ

Φραξιονισμός λέγεται αυτό στην Αριστερά, αν και στην εποχή του μεταμοντέρνου, και ενόψει των διεργασιών του φθινοπώρου, αυτό συνηθίζεται πια στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάσατε χθες για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αιτήθηκαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του πολυνομοσχεδίου και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Το έψαξα λίγο παραπάνω λοιπόν. Μου είπανε, ας πούμε, πως οι ανησυχούντες είναι περισσότεροι. Μαζεύτηκαν δε την Τετάρτη, ημέρα απεργίας, και τα είπαν. Φραξιονισμός λέγεται αυτό στην Αριστερά, αν και στην εποχή του μεταμοντέρνου, και ενόψει των διεργασιών του φθινοπώρου, αυτό συνηθίζεται πια στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα πάντως που έθιξαν έχουν να κάνουν με μια αλήθεια. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι ανενημέρωτοι για το πού πάει το πράγμα. Κι όμως, για αυτούς, τους συγκεντρωθέντες αντιφρονούντες, η μείωση των συντάξεων είναι θέμα ταυτοτικό που αγγίζει, όπως μου είπε ένας εκ των συμμετεχόντων στην κίνηση των 36, τους «όρους κοινωνικής αναπαραγωγής». Μου επισήμανε δε, πως και αυτό και η μείωση του αφορολόγητου έχουν υψηλό συμβολισμό για αυτούς.

Κι επειδή σας αρέσουν τα ντε σου, να σας ενημερώσω πως την έκκληση για συνεδρίαση της ΚΟ υπέγραψε τελευταίος ο Γιώργος Βαρεμένος. Ισως, όταν είδε πως είναι υπερτασική και δεν εκπορεύεται από τους συνήθεις 53.

Δώρο ο Ζίζεκ

Οι παραπάνω δεν ξέρω αν διαβάζουν Μαρξ για όλα αυτά. Πάντως ο Νίκος Τόσκας διαβάζει με μανία Σλάβοϊ Ζίζεκ. Μου το είπε άνθρωπός μου που τον είδε στο γραφείο του να διαβάζει και να σημειώνει τις σελίδες του νέου πονήματος του σλοβένου pop φιλοσόφου με τίτλο «Η νέα πάλη των τάξεων».

Για να ενισχύσω λίγο ακόμη τις πληροφορίες, ο Τόσκας διαβάζει με προσήλωση τα κομμάτια που αναφέρονται σε Μεταναστευτικό και πρόσφυγες. Λογικό, αφού το βιβλίο όπως έμαθα του το δώρισε ο Μουζάλας. Τώρα, δεν ξέρω πώς θα νιώσει ο Ζίζεκ αν μάθει πως τον διαβάζει υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024