Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι (δεν) πέτυχαν οι Ισπανοί προπονητές του Αρη

Τι (δεν) πέτυχαν οι Ισπανοί προπονητές του Αρη

Οι επιδόσεις των τριών Ισπανών που κάθισαν στον πάγκο του Αρη πριν από τον Πάκο Ερέρα

Ο 4ος εξ Ισπανίας ορμώμενος τεχνικός στην ιστορία του Αρη είναι ο Πάκο Ερέρα και καλείται να στεριώσει στην ομάδα κόντρα σε μία δυσμενή παράδοση.

Κανένας άλλωστε από τους τρεις προηγούμενους συμπατριώτες του δεν κατάφερε να βγάλει ολόκληρη σεζόν με την υποσημείωση ότι ο Κίκε Ερνάντεθ θήτευσε σε δύο διαφορετικές περιόδους αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση. Οπότε στη «σούμα» το πρόσημο είναι αρνητικό για τους Ισπανούς τεχνικούς που συνεργάστηκαν κατά το παρελθόν με τον Αρη (Χουάν Ολίβα και Λούκας Αλκαράθ οι άλλοι δύο).

ΚΙΚΕ ΕΡΝΑΝΤΕΘ

Κι ας είχε ανοίξει ο κύκλος αυτών των συνεργασιών με θετικότατα αποτελέσματα. Τον Ιανουάριο του 2007 ο Κίκε Ερνάντεθ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αργεντινό Γκιγιέρμο Ογιος και με επίδοση 8-2-3 σε 13 αγώνες οδήγησε τον Αρη στην 4η θέση και τη συνακόλουθη έξοδο στο κύπελλο UEFA. Η ΠΑΕ όμως ενημέρωσε στο τέλος της περιόδου ότι δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν ανανέωσης.

Αλλοι απέδωσαν το διαζύγιο σε διάσταση απόψεων για τα μεταγραφικά και άλλοι στους όρους του νέου συμβολαίου υποστηρίζοντας ότι ο κόουτς αξίωνε κλειστό τριετές και αύξηση αποδοχών.

Εν τέλει ο Κίκε Ερνάντεθ αποχώρησε και έμελλε να επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο διαδεχόμενος τον Ντούσαν Μπάγεβιτς το καλοκαίρι του 2008. Η δεύτερη θητεία του όμως κρίθηκε αποτυχημένη. Αυγουστιάτικος αποκλεισμός στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τον κροατική Σλάβεν Μπέλουπο (νίκη 1-0 εντός, ήττα 2-0 εκτός) και εσωστρέφεια από νωρίς. Η ομάδα δεν έπαιζε πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο (επηρέασε και η πτωτική πορεία του Κόκε) και με επίδοση 6-6-6 σε 18 αγωνιστικές άδειασε η κλεψύδρα για τον Ερνάντεθ στις 21 Ιανουαρίου 2009 με διάδοχο τον Βραζιλιάνο Ιομάρ Μαζίνιο. Παρέμεινε πάντως ως τεχνικός διευθυντής με τις κακές γλώσσες να αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στην αποζημίωση – αγκάθι που προέβλεπε το διαζύγιο…

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΟΛΙΒΑ

«Ο Άρης θα είναι στο εξής στο επίκεντρο της ζωής μου» δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ολίβα στις 12 Ιουνίου 2007, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στον Αρη. Εμελλε όμως να καθοδηγήσει την ομάδα μόνο σε ένα παιχνίδι! Αποχώρησε μετά το 0-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 1 Σεπτεμβρίου αφήνοντας αιχμές για τον Λάμπρο Σκόρδα.

«Πριν από τον αγώνα με Πανιώνιο δεν υπήρχε οτιδήποτε. Δεν μπορείς να κρίνεις έναν προπονητή από ένα παιχνίδι» είχε αναφέρει για τη αποπομπή του θεωρώντας ότι συνδεόταν άμεσα με το διαζύγιο της ομάδας με τον μάνατζερ Μανουέλ Φερέρ. Η διαμάχη πάντως είχε επεκταθεί και στο θέμα της διαμονής του σε ξενοδοχείο με παρέα. «Η ομάδα είναι πολύ πιο πάνω από το να διαθέτει ένα δωμάτιο στο τεχνικό τιμ. Θεωρώ ότι δεν με σεβάστηκαν. Είναι θέμα αξιοπιστίας να μοιράζομαι το ξενοδοχείο με άλλους δύο. Είμαι επαγγελματίας και αυτό που ήθελα ήταν να οργανώσω την ομάδα. Ο Φέρερ μου είχε πει ότι θα μου λύσουν το θέμα, αλλά δεν έγινε γιατί μάλλον δεν ήθελαν να ξοδέψουν 70 ευρώ παραπάνω».

ΛΟΥΚΑΣ ΑΛΚΑΡΑΘ

Μετά τη θητεία του Θωμά Κατσαβάκη (και του υπηρεσιακού Νίκου Πασιαλή) ο Λούκας Αλκαράθ κλήθηκε να αναλάβει τον Αρη μεσούσης της περιόδου 2012-13. Στις 3 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψή του, αλλά δεν κατάφερε να μακροημερεύσει. Στις 29 Ιανουαρίου η ΠΑΕ ενημέρωσε πως αποδέχτηκε την παραίτησή του στην οποία ουσιαστικά τον είχε εξωθήσει. Σε έξι αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα είχε απολογισμό 1-4-1 (και 1-0-1 στο κύπελλο). Εκείνη η σεζόν συνεχίστηκε με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο και κατέληξε να σωθεί η ομάδα με τον Σούλη Παπαδόπουλο (υποβιβάστηκαν τότε ΑΕΚ και Κέρκυρα).

Οπότε με βάση τα πεπραγμένα των προηγούμενων Ισπανών το πρώτο κερδισμένο στοίχημα για τον Πάκο Ερέρα θα είναι να ολοκληρώσει τη σεζόν 2018-19 στο πάγκο του Αρη. Για το +1 βλέπουμε…

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024