Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To…

To… «φιλήσυχο» ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes-Benz

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει με ένα χιουμοριστικό video την πρόθεσή της να εμμείνει στο ηλεκτρικό όσο και χαμηλών τόνων soundtrack τον αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκινήτων της αντί κάποιου μηχανικού υποκατάστατου.

Αν και τα μελλοντικά σχέδια της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της κάθε άλλο παρά «ήσυχα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, με δεδομένο τον πληθωρικό προϊοντικό σχεδιασμό των Γερμανών και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη φίρμα EQ, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα ένα χιουμοριστικό video το οποίο αποσκοπεί στην εξοικείωση με τον άηχο χαρακτήρα των ηλεκτρικών μοντέλων που θα συμπεριληφθούν στην γκάμα των ηλεκτρικών της.

Εν προκειμένω πρόκειται για το EQC το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover παραγωγής της γερμανικής φίρμας και είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες το οποίο, στο επίμαχο video εκπέμπει μια σειρά διαφορετικών ήχων κινητήρα που παραπέμπουν περισσότερο σε drag cars δια… στόματος του διάσημου beatboxer Daniel Jovanov.

Μετά την αυστηρή παρέμβαση του οδηγού, ο beatboxer οδηγείται εκτός του EQC, με την Mercedes-Benz να υπογραμμίζει ότι τα EQ θα προσφέρουν ισχύ, σπορ επιδόσεις, δυναμισμό και τεχνολογική ευφυΐα αλλά θα είναι και απολύτως αθόρυβα», προδίδοντας την πρόθεση της γερμανικής φίρμας να μείνει σε ό,τι αφορά τον ήχο των συγκεκριμένων μοντέλων όσο πιο κοντά γίνεται στην ηλεκτρική τους πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη λαμβάνονται μέτρα και αποφάσεις σχετικά με τον άηχο χαρακτήρα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους προστασία για τους πεζούς.

Στην περίπτωση της Mercedes-Benz ωστόσο, όπως είναι σαφές, αντί κάποιου περίτεχνου μηχανικού ήχου που να παραπέμπει σε συμβατικό κινητήρα θα υιοθετηθεί ένα ηλεκτρικό soundtrack που να ταιριάζει περισσότερο στον πραγματικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και να παραπέμπει στο τεχνολογικό μέλλον.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024