Την ευθύνη για την επίθεση του Benjamin Herman στη Λιέγη όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ISIS, ο 31χρονος ήταν «στρατιώτης του Χαλιφάτου», χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρχε προσχεδιασμένο σχέδιο για την επίθεση αυτή.
Η δράση του Herman ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, όπου σκότωσε έναν άνδρα, ενώ την Τρίτη φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο γυναίκες αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, πήρε τα όπλα τους και πυροβόλησε εναντίον των περαστικών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 22χρονος που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στην περιοχή.
Μια γυναίκα την οποία είχε πάρει όμηρο ο Herman γλύτωσε, καθώς ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.