Μέσα από μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μετέφερε το μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά, αλλά σήμερα έχει να πει καλά νέα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατανάλωση τσιγάρων έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία 10ετία, ότι η μείωση του καπνίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους, ότι 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, και ενοχλούνται όταν επιτρέπεται, και ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου.

«Το έχω ξαναπεί και θέλω σήμερα να το επαναλάβω. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί. Χωρίς εξαιρέσεις. Παντού και πάντα. Αν σε κάτι, ωστόσο, δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενημέρωση. Κυρίως των παιδιών μας στα σχολεία, όπου το έδαφος πια είναι πρόσφορο για να μην ξεκινήσουν ποτέ αυτήν την βλαβερή συνήθεια» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.