Τα ταξίδια και οι διακοπές με τα παιδιά μας είναι ένα πολύ ευχάριστο κομμάτι της ζωής μας. Στις διακοπές και στα ταξίδια με τα παιδιά μας, έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να ζήσουμε πιο ζεστά, να δώσουμε προσοχή, να βγούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να απολαύσουμε την οικογενειακή ζωή.

Δεν είναι πάντα όλα εύκολα όμως. Θα πρέπει να προσέξουμε πώς οργανώνουμε τις διακοπές, και γενικά ταξίδια με παιδιά.

1. Πάρτε μαζί σας ηλεκτρονικό παιχνίδι: Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, είναι αδύνατον να κουβαλάτε στη χειραποσκευή σας πολλά παιχνίδια. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε «φορτώσει] σε μια ηλεκτρονική συσκευή παιδικά παιχνίδια που θα κρατήσουν το παιδί απασχολημένο για αρκετή ώρα.

2. Δώστε τους μια φωτογραφική μηχανή: Τα νήπια λατρεύουν τις φωτογραφικές μηχανές. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι με μια μηχανή τους ενθαρρύνετε να παρατηρούν το περιβάλλον τους και να επικεντρώνονται σε αυτό που τους ενδιαφέρει.

3. Μην ξεχάσετε τα φάρμακα: Όταν βρίσκεστε εκτός προγράμματος, τρώτε με χρονική καθυστέρηση ή λιγότερο υγιεινά, και δεν είναι απίθανο τα παιδιά να αρρωστήσουν στις διακοπές. Για να αποφύγετε τα χειρότερα, έχετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών με αντυπυρετικά, σιροπάκι για το βήμα, θερμόμετρο και φυσικά το τηλέφωνο του παιδιάτρου.

4. Κάντε κράτηση εγκαίρως: Όταν ταξιδεύετε με παιδιά απαιτείται οργάνωση γιατί δεν θέλετε να ψάχνετε από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο για διαθέσιμο δωμάτιο, ενώ τα παιδιά σας νυστάζουν ή πεινάνε.

5. Προετοιμαστείτε για τον καιρό: Ανάλογα με τον προορισμό σας θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ρούχα με τα παιδιά. Αν, για παράδειγμα, πηγαίνετε στα χιόνια θα πρέπει να έχετε φροντίσει για γάντια, ενώ αν κατευθύνεστε προς την παραλία, απαραίτητα είναι τα παπούτσια για τη θάλασσα.

6. Αποφύγετε τα γλυκά: Αντισταθείτε στον πειρασμό να προσφέρετε γλυκά στα παιδιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μείγμα από αλμυρά σνακ, όπως τυρί, κριτσίνια, τόστ, κουλουράκια κ.α. Έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο ότι το παιδί θα απολαύσει στις διακοπές παγωτά και άλλες λιχουδιές, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε τον οργανισμό του με επιπλέον ζάχαρη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο