Στο  Μουσείο «Sir John Soane»,  αυτό το καλοκαίρι  θα ανακαλύψετε την πρώτη έκθεση που είναι αφιερωμένη στην μεταμοντέρνα  βρετανική αρχιτεκτονική. Συγκεκριμένα, εξετάζοντας την πρώιμη «ριζοσπαστική στιγμή» της στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, θα μπορείτε να δείτε έργα από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του Κινήματος: Terry Farrell, CZWG, Jeremy Dixon, John Outram και James Stirling.

Η επίδειξη, η οποία διαρκεί μέχρι τις 26 Αυγούστου 2018, στην καρδιά του Covent Gerden θα εξετάσει προσεκτικότερα τον τρόπο με τον οποίο ο μεταμοντερνισμός προέκυψε ως αντίδραση στις επιπτώσεις του μοντερνισμού στις πόλεις και τις πόλεις της Βρετανίας, αλλά και ως τρόπος να ξεπεράσουμε τα πνευματικά και στιλιστικά όρια.

Η έκθεση αναφέρει: «Σε αντίθεση με την υποσχόμενη έλευση του Μοντερνισμού, που υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική για να επιτύχει ένα εξιδανικευμένο μέλλον, η έκθεση επιδιώκει να δείξει πώς ο μεταμοντερνισμός στη Βρετανία χαρακτηριζόταν από το ενδιαφέρον για την επανασύνδεση της αρχιτεκτονικής με το παρελθόν και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους επιτευχθεί: είτε μέσω της διακόσμησης, των  υλικά, την  μορφή ή την τυπολογία. »

Τα έργα περιλαμβάνουν το SIS Building του Terry Farrell, το Vauxhall και το TVam, το Camden. το Cascades και το China Wharf από την CZWG. Ο δρόμος του Αγίου Μάρκου του Jeremy και του Fenella Dixon, το Kensington και το πρόγραμμα της Βασιλικής Όπερας από τον Jeremy Dixon BDP και αργότερα τον Dixon Jones BDP. Νο 1 Πουλερικά James Stirling Michael Wilford; και το Σταθμό άντλησης νερού από το νησί των σκύλων και το νέο σπίτι, το πάρκο Wadhurst από τον John Outram.

 

Η επιστροφή του παρελθόντος: Ο μεταμοντερνισμός στη βρετανική αρχιτεκτονική στο μουσείο του Sir John Soane στο Λονδίνο διαρκεί μέχρι τις 26 Αυγούστου 2018. Η είσοδος είναι ελεύθερη.