Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλητική επιστολή κατά του τέως προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου

Απειλητική επιστολή κατά του τέως προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου

Ο κ.Σακελλαρίου κατά πληροφορίες έχει στείλει έγγραφη αναφορά σε δύο αρμόδιους υπουργούς και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ζητώντας την αύξηση των μέτρων ασφαλείας

Απειλητική επιστολή έλαβε αμέσως μετά την παραίτησή του ο τέως Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο έφθασε στο σπίτι του παραιτηθέντος Προέδρου, στην οποία διατυπώνονται ευθείες απειλές σε βάρος του ιδίου, ενώ υπάρχουν αναφορές «για καταδίκη του από λαϊκό δικαστήριο». Το περιεχόμενο της κατά τις ίδιες πληροφορίες συνδέεται με την παραίτηση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Η επιστολή αυτή είναι δεύτερη κατά σειρά με απειλές κατά του παραιτηθέντος Προέδρου του ΣτΕ, καθώς απειλητική επιστολή που είχε κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας είχε σταλεί στον κ. Σακελλαρίου και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ.Σακελλαρίου κατά πληροφορίες έχει στείλει έγγραφη αναφορά σε δύο αρμόδιους υπουργούς και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ζητώντας την αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Η παραίτηση Σακελλαρίου και οι αιχμές για υποχώρηση του κράτους Δικαίου

Στην παραίτησή του που ανακοινώθηκε στις 16 Μαϊου, ο Νίκος Σακελλαρίου είχε εξαπολύσει «βολές»  για τις διαρροές όσον αφορά στο νόμο Κατρούγκαλου, ενώ σε άλλο σημείο μίλησε για υποχώρηση του κράτους δικαίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ είχε αναφέρει ως αιτία της παραίτησής του την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου.  Μάλιστα, είχε μιλήσει  για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», λέγοντας ότι δεν μπορεί να το ελέγξει, κάτι το οποίο επιφέρει πλήγμα στο δικαστικό σώμα.

Είχε μιλήσει για μία επώδυνη απόφαση προσθέτοντας ότι «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι δεν αποχωρώ αμαχητί».

Ο κ. Σακελλαρίου στην επιστολή παραίτησης που είχε διαβάσει στους δημοσιογράφους υπογράμμιζε ακόμη «είπε πως αυτή τη στιγμή η σκέψη του είναι στους απλούς πολίτες, που είναι – όπως είπε θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού». Πρόσθεσε πως οι αντοχές τους δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγόμενου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγονται υπέρογκες γι΄ αυτούς επιβαρύνσεις, λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρα.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ακόμη πως ήδη από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένου συνάδελφοί του, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, «είχαμε επισημάνει τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού που επηρέασε καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του κράτους Δικαίου και του κοινωνικούς κράτους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024