Νέα αναβολή παίρνει ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ιταλία, αφού ο Κάρλο Κοταρέλι στη συνάντηση του με τον ιταλό πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, δεν του παρουσίασε τη λίστα με τα ονόματα της των υπουργών της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

«Ο Κάρλο Κοταρέλι ενημέρωσε τον ιταλό πρόεδρο για την όλη κατάσταση και πρόκειται να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου, Τζοβάνι Γκράσο.

Η κύρια αιτία της αναβολής αυτής μπορεί να είναι το ότι ο Κοταρέλι δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας.

Κανονικά, η ανακοίνωση της λίστας των υπουργών του Κοταρέλι αναμενόταν για σήμερα το απόγευμα.

Φουντώνουν οι φήμες για εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αποχώρηση αυτή του εντολοδόχου τεχνοκράτη πρωθυπουργού από το Μέγαρο Κυρηνάλιο, χωρίς να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών, δείχνει πρόθεση του Ματαρέλα, ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι νέες κάλπες, στις οποίες οδεύει η χώρα, ενδέχεται να βγάλουν αισθητά ενισχυμένη τη Λέγκα και να δώσουν σε νέο ενδεχόμενο συνασπισμό Πέντε Αστέρων- Λέγκας την πλειοψηφία στη Βουλή.

Σε νέα δημοσκόπηση του SWG, η Λέγκα συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου- δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερο από εκείνο, που εξασφάλισε στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Από την άλλη το Κίνημα των Πέντε Αστέρων παραμένει πρώτο, αλλά με 29,5%- τρεις μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τις εκλογές του Μαρτίου. Μαζί τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 57% και επομένως θα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή εάν αποφασίσουν να ενώσουν ξανά δυνάμεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο