Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα δάνεια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά
O ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 3,3%, όσο και τον Μάρτιο
Με αμετάβλητο ρυθμό αυξήθηκε ο τραπεζικός δανεισμός των επιχειρήσεων και νοικοκυριών της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 3,3%, όσο και τον Μάρτιο. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στα νοικοκυριά αυξήθηκε στο 2,9%, επίσης όσο και τον Μάρτιο.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 3,9% από 3,7% τον Μάρτιο, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με στενότερη έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, μειώθηκε στο 7% από 7,5%, αντίστοιχα.
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442