Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Citroen C5 Aircross 2019: Απόβαση στην Ευρώπη

Citroen C5 Aircross 2019: Απόβαση στην Ευρώπη

Η γαλλική φίρμα προσθέτει στην ευρωπαϊκή γκάμα της ένα νέο SUV μοντέλο το οποίο αξιοποιώντας το τρίπτυχο, άνεσης, σχεδιαστικής εκκεντρικότητας και αποδοτικότητας θα αναλάβει να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητα της περιπετειώδους μεσαίας κατηγορίας για λογαριασμό της Citroen.

Η γαλλική φίρμα πιστή στην υπόσχεσή της, αποκάλυψε την ευρωπαϊκή εκδοχή του περιπετειώδους μοντέλου που θα τεθεί επικεφαλής της SUV της γκάμας της.

Ο λόγος για το C5 Aircross, το οποίο ξεκίνησε αρχικά την πορεία του από την Κίνα και πλέον, υποδέχεται την ευρωπαϊκή εκδοχή του η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Citroen στην Rennes.

Πλην του χαρακτηριστικού σχεδιαστικού κώδικα της φίρμας όπου υπακούει η αισθητική του και παρά το περιπετειώδη χαρακτήρα του, η Citroen υπογραμμίζει τον άνετο προσανατολισμό του μοντέλου επιλέγοντας να τονίσει στοιχεία όπως την σχεδίαση των καθισμάτων «Comfort Seats» και κυρίως, την παρουσία της ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushion η οποία αξιοποιώντας ένα καινοτόμο συνδυασμό υδραυλικών και μηχανικών στοιχείων ομαλοποιεί τη διαδικασία απόσβεσης των κραδασμών.

Στο εσωτερικό το C5 Aircross υπόσχεται άνετη φιλοξενία σε πέντε ενηλίκους αλλά και μέγιστη πρακτικότητα χάρη στα τρία ξεχωριστά αναδιπλούμενα και συρόμενα πίσω καθίσματα.

Έτσι, ο όγκος του πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 570 λίτρα φτάνοντας έως και τα 720 λίτρα με την κύλιση των πίσω καθισμάτων προς τα εμπρός ενώ με την αναδίπλωση τους, μπορεί να φτάσει έως και τα 1,630 λίτρα. Τις περγαμηνές πρακτικότητας του γαλλικού SUV στοιχειοθετούν επίσης μια σειρά από έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό οι οποίες μεγιστοποιούν την χρηστικότητά του.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Citroen έχει φροντίσει να εφοδιάσει το C5 Aircross με μια πλειάδα συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και ασφάλειας στα οποία μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται, αυτόματο σύστημα πέδησης, ενεργό cruise control, σύστημα βελτίωσης της πρόσφυσης καθώς και σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Την ενσυνείδητη τεχνολογική εικόνα συμπληρώνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με οθόνη αφής οκτώ ιντσών για το infotainment και τον χειρισμό των περιφερειακών συστημάτων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις προσφιλείς συνήθειες της Citroen το C5 Aircross προσφέρει πλήθος επιλογών εξατομίκευσης σε ό,τι αφορά την χρωματική του παλέτα εντός και εκτός προσφέροντας 30 συνδυασμούς και δυνατότητες παραμετροποίησης με βάση τα χρώματα της οροφής, του εξωτερικού και στοιχείων του αμαξώματος καθώς και του εσωτερικού του.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το γαλλικό SUV θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους diesel. Εφαλτήριο για τις εκδόσεις βενζίνης αποτελεί o PureTech των 130 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση προσφέρει 180 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Τις diesel επιλογές «ανοίγει» ο BlueHDi των 130 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ενώ, αντιστοίχως με τις εκδόσεις βενζίνης το diesel μοτέρ των 180 ίππων θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το β΄εξάμηνο του 2019 το Citroen C5 Aircross θα λάβει το plug-in υβριδικό χρίσμα, όντας το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που θα αποκτήσει μια αντίστοιχη έκδοση η οποία αναμένεται να προσφέρει μέγιστη αποδοτικότητα αλλά και τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 60 χλμ.

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024