Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Μακρόν για την καταστροφή αφισών του Le Point λόγω Ερντογάν

Παρέμβαση Μακρόν για την καταστροφή αφισών του Le Point λόγω Ερντογάν

«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία» τονίζει ο Εμ.Μακρόν, σχολιάζοντας την κίνηση υποστηρικτών του Ερντογάν στη Γαλλία

«Απολύτως απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

«Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία» τονίζει ο Μακρόν, σχολιάζοντας την κίνηση υποστηρικτών του Ερντογάν στη Γαλλία να κατεβάσουν αφίσες του περιοδικού Le Point που κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τίτλο «Ο Δικτάτορας».

«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου της Τουρκίας υπό τον τίτλο «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;».

Το περιοδικό κατήγγειλε χθες εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης για το τελευταίο του τεύχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον δρόμο, όπου ομάδες Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν έχουν απειλήσει περιπτεριούχους αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Είναι απίστευστο! Νομίζουν ότι μπορούν να εξασκούν την λογοκρισία τους στην Γαλλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέρ προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Αστυνομικοί φυλάνε τα περίπτερα με το περιοδικού

Για τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Γαλλία η στάση Τούρκων πολιτών που ζουν στη χώρα και επιχείρησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να κατεβάσουν τις αφίσες του περιοδικού Le Point από σημεία πώλησης, έγραφε νωρίτερα η η Μαρία Δεναξά στη real.

https://www.youtube.com/watch?v=stEnCTvuQq0&feature=youtu.be

«Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε στη Γαλλία μπορούμε να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο ώστε να μπορέσει να διαβαστεί», ακούγεται να λέγει κάποιος στο βίντεο που δημοσιεύει το francetvinfo.fr.

«Ναι αλλά όχι για έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί με 52%. Δεν είναι δυνατόν», του απαντά ένας άλλος.

«Δεν μπορούμε να αποκαλούμε δικτάτορα έναν τέτοιο κύριο. Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά που έκανε, συμπληρώνει ένας οπαδός του Τούρκου Προέδρου.

«Αν αρχίσουμε να οπισθοχωρούμε μπροστά στις προσβολές και τις απειλές για ένα εξώφυλλο για μια αφίσα αύριο θα υποχωρήσουμε για πάρα πολλά πράγματα. Για τα δικαιώματα που έχουμε, τις ελευθερίες», αναφέρει ο Ξαβιέ Μανίν Διευθυντής Δημοτικού Γραφείου πόλης Ποντέ.

«Εάν η νομοθεσία το επιτρέπει αυτά τα άτομα θα εκδιωχθούν. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στη Γαλλία το εξώφυλλο ενός περιοδικού να απαγορεύεται από πίεση», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρισάρ Φεράν, Πρόεδρος Κυβερνώντος κόμματος στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024