«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όποτε και να γίνουν εκλογές θα τις χάσει» τόνισε σε συνέντευξή του ο Μακάριος Λαζαρίδης, υποστηρίζοντας ότι είτε οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019 «είμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει επενδύσει στην πόλωση» και δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την τοποθέτηση του Κυρ.Μητσοτάκη σχετικά με τη δολοφονία του Γρ.Λαμπράκη και τη σημασία του γεγονότος για τις σημερινές γενιές, απαντά αυστηρά ρίχνοντας λάδι στη φωτιά:

«Καλό είναι να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη. Διότι στελέχη του Σύριζα ήταν αυτοί που υπερασπίζονταν την εγκληματική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

«Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο»

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο, είτε οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019. Αυτό που λέει η Κυβέρνηση για εκλογές το φθινόπωρο του 2019 ξέρει ότι δεν μπορεί να γίνει.«

»Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έχει προηγηθεί η συντριβή στις Ευρωεκλογές και άρα δεν θα πάει μετά από τέσσερις μήνες σε Εθνικές εκλογές» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο σύμβουλος επικοινωνίας του πρόεδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον»

«Ο κ. Τσίπρας», συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν έχει να μας πει κάτι άλλο, τα ψέματα τα είπε μαζεμένα το 2014. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και για το πως οραματιζόμαστε τη χώρα. Και αυτό έκανε και χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

» Η Νέα Δημοκρατία θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να δώσει προοπτική στους πολίτες. Πρέπει επομένως να κοιτάμε μπροστά. Οι νέοι άνθρωποι -και κυρίως αυτοί που φεύγουν- περιμένουν από τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να τους μιλήσουν για το πως θα επιστρέψουν οι 500 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν φύγει στο εξωτερικό, για την Παιδεία, αλλά και για τις ευκαιρίες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.»

» Επίσης, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στη χώρα θα επανέλθει ο νόμος και η τάξη. Δεν είναι μόνο ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρόνο άσχετα με ότι υποστηρίζει ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, θα ενισχύσουμε την ομάδα «ΔΙΑΣ» και θα επανασυστήσουμε την ομάδα «ΔΕΛΤΑ»».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην πόλωση»

Ερωτηθείς για την πόλωση που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην πόλωση. Εμείς, όμως, θέλουμε να έρθουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ιστορική μνήμη έχει και το σεβασμό του σε ιστορικά πρόσωπα έχει δείξει.»

» Είναι ντροπή η κυβέρνηση να εγκαλεί την Παράταξη την Νέας Δημοκρατίας -η οποία θέλω να θυμίσω ότι με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή νομιμοποίησε το ΚΚΕ- και να μας λέει ότι δεν έχουμε ιστορική μνήμη».

«Στελέχη του Σύριζα υπερασπίζονταν την 17 Νοέμβρη»

«Επειδή, χθες, το Μέγαρο Μαξίμου μας θύμισε ποιοι δολοφόνησαν τον Λαμπράκη» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «καλό είναι να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη. Διότι στελέχη του Σύριζα ήταν αυτοί που υπερασπίζονταν την εγκληματική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Ποια καθαρή έξοδος; Αυτοί έφεραν νέο μνημόνιο»

Σχετικά με τα περί καθαρής εξόδου που λέει ο κυβέρνηση ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Πώς μπορεί να υπάρξει «καθαρή» έξοδος όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει από 1.1.2019 και μέχρι το ’22 μέτρα 5,1 δισ. ευρώ που περιλαμβάνουν νέους φόρους, μειώσεις συντάξεων από 1.1.2019 και μείωση αφορολογήτου από 1/1/2020, εάν δεν έρθει και νωρίτερα, όπως αφήνει ανοικτό το νέο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγα 24ωρα.»

»Μιλάμε για ένα καινούργιο μνημόνιο. Δεν είναι επικαιροποιημένο, καθώς αυτή η λέξη είναι ένα εφεύρημα προκειμένου να μην χρειάζεται η έγκρισή του από τα Κοινοβούλια των χωρών που μας δανείζουν.»

» Επίσης, δεν μπορεί να υπάρξει «καθαρή» έξοδος γιατί είμαστε δεσμευμένοι μέχρι το 2023 σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, υπάρχει πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, υπάρχει κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. σε όλα πλέον τα νησιά, ενώ το νέο Μνημόνιο δεν μιλάει για μείωση στον ΕΝΦΙΑ, περιλαμβάνει το ίδιο ακριβώς ποσό το οποίο εισπράττει κάθε χρόνο το κράτος, 2,65 δισ.».