Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Θεοχαρόπουλος: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Υπέρ «σύνθετης ονομασίας, erga omnes και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού» τόνισε πως τάσσεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Υπέρ μίας λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας πως η λύση θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: «Σύνθετη ονομασία, erga omnes και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι τρία ονόματα από αυτά που έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον Νίμιτς, το Nova, το Gorna και το Severna είναι ονομασίες με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, αν συνοδεύονται από erga omnes.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην διαπραγμάτευση που έγινε στη Σόφια ο κ. Τσίπρας δεν έμεινε σε αυτές τις τρεις ονομασίες, φαίνεται ότι έκανε υποχώρηση στο θέμα του ονόματος με στόχο να κερδίσει το θέμα της άμεσης συνταγματικής αναθεώρησης, αυτή η τακτική διαπραγμάτευσης όμως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική».

«Μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά ο κ. Τσίπρας για μία από τις τρεις ονομασίες Gorna, Nova, Severna με erga omnes; Αν γίνει αυτό, εμείς λέμε σταθερά ότι είμαστε υπέρ της λύσης και όχι υπέρ ενός νέου αδιεξόδου» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο πρόταση, θα την εξετάσουμε και θα την κρίνουμε και βεβαίως δεν αποκλείεται να την στηρίξουμε, καθώς είμαστε υπέρ της λύσης. Ωστόσο, λευκή επιταγή στην διαπραγμάτευση δεν δίνουμε».

Για την οικονομία

Για την οικονομία ανέφερε ότι η κατάσταση «είναι πολύ δύσκολη και ο κ. Τσίπρας έχει ένα νέο παραμύθι, το παραμύθι της καθαρής εξόδου. Έχει υπογράψει την σκληρή εποπτεία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για μία 5ετία, μείωση των συντάξεων τα επόμενα χρόνια κ.α. Είχαμε τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τώρα έχουμε τον κυβερνητικό λαϊκισμό. Η λύση θα έρθει μόνο με αξιοπιστία και αποτελεσματική διαπραγμάτευση».

Για το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στην πρόταση για κατάτμηση της Β’ Αθηνών, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη για να σπάσει ένα σύστημα διαπλοκής. Τόνισε ακόμη πως έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση στο Κίνημα Αλλαγής, που περιλαμβάνει και την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και άλλα ζητήματα.

«Λέμε ναι στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, χωρίς τακτικισμούς, χωρίς τα εκλογικά παιχνίδια, στα οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ειδικεύονταιι» τόνισε.

Για εκλογές και εθνική συνεννόηση

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απέκλεισε το σενάριο η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία και να πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο του 2019 και ανέφερε πως οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Μάιο του 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές, καθώς δεν θα αντέξει ο κ. Τσίπρας που υπολογίζει τα πάντα με τακτικισμούς, να υποστεί μία ήττα και στη συνέχεια νέα ήττα, είτε θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2018, με βάση το νέο παραμύθι περί καθαρής εξόδου.

«Η λύση για την χώρα είναι, μετά τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, η εθνική συνεννόηση».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024