Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιμιτρόφ: Εφικτή η λύση στο ονοματολογικό έως τα τέλη Ιουνίου

Ντιμιτρόφ: Εφικτή η λύση στο ονοματολογικό έως τα τέλη Ιουνίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο και προανήγγειλε νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ

Στο «τελικό στάδιο» εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Ν. Ντιμιτρόφ ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα τις ονομασίας εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι θα ήταν εφικτή μία λύση έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 28ης Ιουνίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ υποστήριξε ότι Κυριακή βράδυ στις Βρυξέλλες, είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις «βλέπει» και η Φ. Μογκερίνι

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή της για την πρόοδο που σημειώθηκε  στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό, εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μετά και το πρόγευμα που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. με τον ομόλογό τους Ν. Ντιμιτρόφ, της πΓΔΜ, η κ. Μογκερίνι δήλωσε: «Ενθαρρυνόμαστε από την πρόοδο που σημειώθηκε, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024