Προβολή των έργων και των δράσεων στον τομέα της Υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη έως και την 1η Ιουνίου σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας, «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου- Europe in my Region», σε συνεργασία Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα , το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Τρίτη 29 Μαίου 11:00-13:00, θα γίνει επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία, στον χώρο του Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων.

• Στις 30 Μαΐου, με θέμα τον κοινωνικό ρόλο του ΕΚΑΒ, θα γίνουν δύο εκδηλώσεις. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας Άρτας και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας .

• Στις 31 Μαΐου στις 11:00 θα γίνουν εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης ,που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία, στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Παράλληλα σε αιθουσα της Εταιρεάις Ηπειρωτικών Μελετών θα γίνει η παρουσίαση της στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

• Την 1η Ιουνίου, θα εγκαινιαστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο