Κόβει την ανάσα διάσωση παιδιού που κρέμεται από τον τέταρτο όροφο
Ο νεαρός ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας
«Σούπερ-ήρωας» της διπλανής πόρτας αποδείχθηκε νεαρός στη Γαλλία. Ο γενναίος άνδρας μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε ένα παιδί που βρισκόταν κρεμασμένο από μπαλκόνι, ανέλαβε δράση άμεσα.
Χωρίς να το σκεφτεί, ξεκίνησε να σκαρφαλώνει με γυμνά χέρια υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ο νεαρός «Σπάιντερμαν» είχε ήδη φτάσει στον τέταρτο όροφο και στιγμές αργότερα έπιασε το τετράχρονο αγόρι από το χέρι και το έβαλε με ασφάλεια στο μπαλκόνι.
Ο πατέρας του παιδιού τέθηκε υπό κράτηση για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το παιδί ανατέθηκε στην φροντίδα κοινωνικής υπηρεσίας.
Το γεγονός βιντεοσκόπησαν περαστικοί.
Παράνομος μετανάστης από το Μάλι
Ο νεαρός ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.
«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά.
Λίγο πριν, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Ενα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.
Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».
«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».
Δείτε τη διάσωση:
https://www.youtube.com/watch?v=P79boRmR1Zw
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)










![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442