Να «αναγνωρίσει την ευθύνη της» στην καταστροφή της πτήσης MH17 που κατερρίφθη το 2014 από πύραυλο, κάλεσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία «να αναγνωρίσει την ευθύνη της και να συνεργασθεί πλήρως με όλες τις προσπάθειες που έχουν στόχο να υπάρξει καταλογισμός» της ευθύνης για την καταστροφή του αεροπλάνου της εταιρείας Malaysia Airlines.

Σε χωριστή ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζητεί κι αυτός από τη Ρωσία «να αποδεχθεί την ευθύνη» για την καταστροφή και «να συνεργαστεί πλήρως» με τη διεθνή έρευνα.

«Αυτοί που ευθύνονται οφείλουν να λογοδοτήσουν» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε επίσης πως η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις της.

«Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι μπορεί να δρα ατιμώρητα» αναφέρει ο Τζόνσον σε δήλωσή του. «Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει τώρα να απαντήσει για τις πράξεις της σχετικά με την κατάρριψη της πτήσης MH17».

«Είναι ένα κατάφωρο παράδειγμα της περιφρόνησης που δείχνει το Κρεμλίνο για τις αθώες ζωές», πρόσθεσε. Δέκα Βρετανοί σκοτώθηκαν κατά την κατάρριψη του εν λόγω επιβατικού αεροπλάνου.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ολλανδίας είχε ανακοινώσει πως θεωρεί το ρωσικό κράτος υπεύθυνο για «τον ρόλο του» στην κατάρριψη της πτήσης 17 της εταιρείας Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο