Μοναδική σύνθεση δημιουργιών της φύσης και του ανθρώπου, τα Χανιά, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, αποτελούν έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τους επισκέπτες γοητεύουν οι υπέροχες ακρογιαλιές, τα επιβλητικά φαράγγια (γνωστότερο όλων, αυτό της Σαμαριάς), τα γραφικά οροπέδια, η λίμνη Κουρνά, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το Ελαφονήσι, παραδεισένια νησίδα κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των Χανίων, το φημισμένο βενετσιάνικο κάστρο στο Φραγκοκάστελο και η Γαύδος, νησί του Λιβυκού πελάγους με χρυσαφένιες αμμουδιές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι των Χανίων (Απτέρα, Πολυρρηνία, Φαλάσαρνα κ.ά.), τα κάστρα, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια, οι φορτισμένες με ιστορικές μνήμες περιοχές (Θέρισο, Μάλεμε, Σούδα, Χώρα Σφακίων κ.ά.).

Εντυπωσιακή είναι η παλαιά πόλη των Χανίων, με γραφικές συνοικίες, δρομάκια με βενετσιάνικα αρχοντικά, βυζαντινά και ενετικά τείχη, χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία. Η σύγχρονη πόλη, απλωμένη γύρω από την παλαιά, έχει καλή ρυμοτομία, ανοιχτούς δρόμους, όμορφες πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά.

Το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών συγκεντρώνουν τα παραθαλάσσια θέρετρα με την εξαίρετη ξενοδοχειακή υποδομή και τις εκτεταμένες παραλίες (Δαράτσος, Γαλατάς, Αγία Μαρίνα, Πλατανιάς, Μάλεμε, Κολυμπάρι, Καστέλι Κισσάμου, Παλαιοχώρα, Ακρωτήρι, Καλύβες, Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη).

Πολλά είναι, όμως, τα αξιοθέατα και στην ενδοχώρα των Χανίων, όπου ξεχωρίζουν ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς, τα φαράγγια Θέρισου, Ίμπρου και Τοπολίων, τα οροπέδια Ασκύφου και Ομαλού, αλλά και χωριά όπως ο Αλικιανός, ο Βάμος, οι Βρύσες, το Θέρισο, ο Κάντανος, ο Κουρνάς με τη λίμνη του (τη νοτιότερη της Ευρώπης), οι Μουρνιές, γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Στύλος και τα Τοπόλια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο