Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά, ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός

Χανιά, ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός

Όλες τις εποχές του χρόνου

Μοναδική σύνθεση δημιουργιών της φύσης και του ανθρώπου, τα Χανιά, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, αποτελούν έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τους επισκέπτες γοητεύουν οι υπέροχες ακρογιαλιές, τα επιβλητικά φαράγγια (γνωστότερο όλων, αυτό της Σαμαριάς), τα γραφικά οροπέδια, η λίμνη Κουρνά, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το Ελαφονήσι, παραδεισένια νησίδα κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των Χανίων, το φημισμένο βενετσιάνικο κάστρο στο Φραγκοκάστελο και η Γαύδος, νησί του Λιβυκού πελάγους με χρυσαφένιες αμμουδιές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι των Χανίων (Απτέρα, Πολυρρηνία, Φαλάσαρνα κ.ά.), τα κάστρα, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια, οι φορτισμένες με ιστορικές μνήμες περιοχές (Θέρισο, Μάλεμε, Σούδα, Χώρα Σφακίων κ.ά.).

Εντυπωσιακή είναι η παλαιά πόλη των Χανίων, με γραφικές συνοικίες, δρομάκια με βενετσιάνικα αρχοντικά, βυζαντινά και ενετικά τείχη, χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία. Η σύγχρονη πόλη, απλωμένη γύρω από την παλαιά, έχει καλή ρυμοτομία, ανοιχτούς δρόμους, όμορφες πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά.

Το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών συγκεντρώνουν τα παραθαλάσσια θέρετρα με την εξαίρετη ξενοδοχειακή υποδομή και τις εκτεταμένες παραλίες (Δαράτσος, Γαλατάς, Αγία Μαρίνα, Πλατανιάς, Μάλεμε, Κολυμπάρι, Καστέλι Κισσάμου, Παλαιοχώρα, Ακρωτήρι, Καλύβες, Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη).

Πολλά είναι, όμως, τα αξιοθέατα και στην ενδοχώρα των Χανίων, όπου ξεχωρίζουν ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς, τα φαράγγια Θέρισου, Ίμπρου και Τοπολίων, τα οροπέδια Ασκύφου και Ομαλού, αλλά και χωριά όπως ο Αλικιανός, ο Βάμος, οι Βρύσες, το Θέρισο, ο Κάντανος, ο Κουρνάς με τη λίμνη του (τη νοτιότερη της Ευρώπης), οι Μουρνιές, γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Στύλος και τα Τοπόλια.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024