«Το χωροταξικό δεν προσφέρεται για ιδεοληψίες» τονίζει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» της κυβέρνησης στο οποίο γίνεται αναφορά για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον τουρισμό.

«Η κυβέρνηση, έχοντας αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο εδώ και τρεισήμισι χρόνια, θυμήθηκε να συμπεριλάβει το χωροταξικό στο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» που παρουσίασε με την προοπτική να το υλοποιήσει το 2019, όταν δηλαδή δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση» αναφέρει ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, τονίζει πως «το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν δεσμεύει τη ΝΔ» και προσθέτει ότι το κόμμα του θα καταθέσει «και θα ενεργοποιήσει άμεσα ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, ο σχεδιασμός της Ν.Δ. για το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

1. Στην αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές.

2. Στη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.

3. Στην αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο τη διαμόρφωση ενός σωστά οργανωμένου χώρου.

4. Στη θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού».