Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία, ενώ σπεύδει να καταδικάσει τις επιθέσεις ακροαριστερών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός. Κριτική και στην Φώφη Γεννηματά με αφορμή το αίτημά της για εκλογές.

Καταστροφική επιλογή χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών αυτή την περίοδο, αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Γεννηματά, ασκώντας δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της. Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή και επιθετική γλώσσα κατά του κ. Μητσοτάκη, τις απειλές εναντίον του οποίου καταδίκασε, ενώ έκανε λόγο για «παράλληλη πορεία στελεχών της ΝΔ με την άκρα δεξιά».

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, «σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο», τόνισε στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή  για την οικονομία.

«Άκουσα την κ. Γεννηματά να μιλάει, με άκρως επιθετικό τρόπο, και να ζητεί εκλογές σήμερα. Δεν έχω καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που μου έστειλε μια επιστολή στην οποία λέει πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος σε αυτή τη θητεία» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ανθρώπους από τους οποίους σύρεται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Ευτυχώς βέβαια την άποψη δε συμμερίζονται όλοι στο Κίνημα Αλλαγής, σύρεστε πίσω από όσους βλέπουν την αναβίωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ως σανίδα προσωπικής τους σωτηρίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταδίκη των απειλών του Ρουβίκωνα

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις απειλές που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαδικτύου από μέλος του «Ρουβίκωνα», σημειώνοντας πως «οι βολές και απειλές εναντίον σας είναι εξίσου καταδικαστέες και κατακριτέες με τις αμέτρητες βολές και απειλές που έχουμε δεχτεί εγώ και ο κ. Κοτζιάς το τελευταίο διάστημα».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η πολιτική ζωή του τόπου υπονομεύεται από τη συμπεριφορά ακραίων στοιχείων και επεσήμανε πως το ανησυχητικό είναι η έξαρση του εθνικολαϊκισμού στη χώρα. «Και βλέπω κ. Μητσοτάκη αυτό να μην σας ανησυχεί» συμπλήρωσε.

«Σε παράλληλη πορεία με την άκρα δεξιά στελέχη της ΝΔ»

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τη δήλωσή του για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κατά την οποία χαρακτήριζε τους δράστες ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος.

«Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς, γιατί σας χαλάει το αφήγημα ότι δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά, αλλά μόνο βία από την άκρα αριστερά» συνέχισε ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας αισθητά τους τόνους, ενώ έκανε λόγο για στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται «σε παράλληλη πορεία με την άκρα δεξιά».

Αναφερόμενος στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εσείς βγάλατε ανακοίνωση σχεδόν ίσων αποστάσεων με τα γνωστά καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Τι από όπου κι αν προέρχεται; Δεν καταλάβατε από πού προήλθε αυτή η επίθεση; Δεν θέλετε να καταλάβετε».

«Αν εγώ είχα στέλεχος που λίγα λεπτά μετά το περιστατικό έβγαζε ανακοίνωση που έλεγε «καλά του κάνανε του προδότη», θα μπορούσα να σταθώ; Εσείς έχετε το θράσος όχι μόνο να στέκεστε, αλλά και να με κατηγορείτε. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον δήμαρχο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συζητάμε τέσσερα ονόματα για ΠΓΔΜ

Ως προς το ονοματολογικό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε σαφώς και εγκαίρως και πως το ίδιο έκανε και ο ίδιος προσωπικά, επιδιώκοντας την τάχιστη δυνατή ενημέρωση και συνεννόηση.

«Πριν ακόμα γυρίσω απ’ τη Σόφια, είπα ότι έχουμε ακόμα πολύ σημαντικό δρόμο να διανύσουμε για να έχουμε συμφωνία, παρά την πρόοδο που έχει γίνει και ότι προτεραιότητα για εμάς είναι η εξασφάλιση του erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση» είπε και σχολίασε ότι σε αυτό το ζήτημα υπήρξε «σημαντική πρόοδος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με τις συζητήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δήλωσε σαφώς πως διαπραγματεύεται στη βάση τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν με το πακέτο προτάσεων του κ. Νίμιτς.

«Η δική μας κυβέρνηση συζητά, όταν διαπραγματεύεται. Δεν κρύβεται. Εσείς κρυφτήκατε, αλλάξατε θέσεις, κρυφτήκατε πίσω από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της παράταξής σας» απηύθυνε προς τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να καπηλευτούμε τα εθνικά θέματα», κατηγορώντας τον προκάτοχο του κ. Μητσοτάκη (σσ: Αντ. Σαμαρά) ότι τα καπηλεύτηκε και «έριξε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Εμείς συζητάμε, διαφωνούμε, διαπραγματευόμαστε όμως και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αλλά, πάντως, δεν κρυβόμαστε σε κανένα θέμα» είπε.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Οριστικά παρελθόν τα μνημόνια – Οι καταστροφολόγοι θα διαψευστούν ξανά

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024