
Στην Primera Division για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ουέσκα
Με δύο παιχνίδια να απομένουν, η Ουέσκα έφτασε τους 75 πόντους, επτά περισσότερους από την Σπόρτινγκ Χιχόν που βρίσκεται στην 3η θέση της Segunda Division (οι δύο πρώτοι κερδίζουν την απευθείας άνοδο)
Η Ουέσκα εξασφάλισε την άνοδο στην Primera Division, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά τη χθεσινή (21/5) εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί της Λούγκο.
Με δύο παιχνίδια να απομένουν, η Ουέσκα έφτασε τους 75 πόντους, επτά περισσότερους από την Σπόρτινγκ Χιχόν που βρίσκεται στην 3η θέση της Segunda Division.
Μετά την λήξη του αγώνα, ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σημειώνεται πως έφτασε και πέρυσι κοντά στην άνοδο, ωστόσο ηττήθηκε στα πλέι οφ προβιβασμού από την Χετάφε.
Η Ουέσκα δημιουργήθηκε το 1910, από υποστηρικτές της Μπαρτσελόνα και εξακολουθεί να φοράει τα ίδια χρώματα με τους φετινούς Ισπανούς πρωταθλητές. Ο προπονητής της, Ρούντι, ήταν πρώην βοηθός του Τίτο Βιλανόβα.
- Κιλμάρ Αμπρέγο Γκαρσία: Τέλος της ποινικής δίωξης εις βάρος του μετανάστη-σύμβολο της πολιτικής μαζικών απελάσεων
- Τραγωδία στην Kίνα: Τέσσερις νεκροί και 90 εγκλωβισμένοι σε ανθρακωρυχείο
- Η δυτική Ευρώπη μπροστά σε ένα –ακόμα- πολύ ζεστό καλοκαίρι – Υψηλές θερμοκρασίες για Μάιο
- Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από πυρκαγιά και έκρηξη σε ναυπηγείο στο Στάτεν Άιλαντ
- Ο Τραμπ συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους για το Ιράν – Σκέφτεται την επιστροφή στον πόλεμο
- Μαλεντόν: «Είμαστε λαβωμένοι, αλλά όχι νεκροί – Έξτρα κίνητρο οι τραυματισμοί για νίκη στον τελικό»

