Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας «κωμικοτραγικά» όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αποπειράθηκε να επιρρίψει ευθύνες στη ΝΔ για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Αυτοί που με χτύπησαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν κι αυτοί στελέχη της ΝΔ; Αυτοί που χτύπησαν τον κ. Κουμουτσάκο σε αντίστοιχη εκδήλωση των Ποντίων ήταν κι αυτοί στελέχη της ΝΔ; Είναι απίστευτο θράσος να μιλάει έτσι ένας πρωθυπουργός μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παράξενη ανοχή στη βία, ενώ τόνισε πως «η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας, ακροαριστερή ή ακροδεξιά».

Η ΝΔ καταδίκασε τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή, δεν βάζει νερό στο κρασί της στην καταδίκη της βίας. Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας: «Πόσα «ναι μεν αλλά» ή και επιδοκιμασίες έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ σε φαινόμενα βίας;».

Απαρατήρητη δε θα μπορούσε να μείνει και η δράση του Ρουβίκωνα, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δείχνει ανοχή, υπηρεσιακά και πολιτικά, σημειώνοντας πως «ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ακτιβισμό, ενώ ο κ. Τόσκας λέει για συμπεριφορές στα όρια της νομιμότητας».