Στη δημιουργία εντυπώσεων απέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, την εισβολή του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, «χαϊδεύοντας» για ακόμη μια φορά τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, την ώρα που καταδικάζει τόσο σθεναρά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Τόσκας αρκέστηκε να χαρακτηρίσει τις πράξεις του Ρουβίκωνα «γραφικές» και καταδικαστέες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει λύση στις καταδρομικές επιθέσεις που πραγματοποιούν, προβάλλοντας δικαιολογίες για την αδράνεια της πολιτείας.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στην περίπτωση του Ρουβίκωνα αγνοείται, με αποτέλεσμα να δρουν ανενόχλητοι.

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός πως σε ένα κτίριο που αποτελεί «στόχο» στο κέντρο της Αθήνας δεν υπήρχε αυξημένη αστυνομική επιτήρηση παρά μόνο ένας αστυνομικός.

«Αυτές οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τόσκας, ενώ πρόσθεσε πως περισσότερα από 100 μέλη της συλλογικότητας έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να δείξει ότι δεν μένουν ατιμώρητα.

Ο υπουργός απέφυγε πάντως να απαντήσει εάν η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Ρουβίκωνας, αντιτείνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του, προσπάθησε να αποκλιμακώσει το καθεστώς έντασης που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη των μελών του Ρουβίκωνα, σημειώνοντας ότι «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά».

Αναφερόμενος στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, τη χαρακτήρισε άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική. Στόχος τους ήταν «να πλήξουν τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και τις βασικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης».

Χαρακτήρισε, δε, τα όσα συνέβησαν το Σάββατο ως πάγια τακτική των ακροδεξιών, οι οποίοι παρεισφρύουν σε εκδηλώσεις με εθνικό περιεχόμενο και με την ανοχή κάποιων που προσπαθούν να «εισπράξουν» από τέτοιες ενέργειες.

«Ήταν μια ειρηνική εκδήλωση που αφορούσε εθνικό θέμα, δεν περίμενε κανείς να υπάρξουν τέτοια έκτροπα« είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.