Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα άδυτα του νέου πρότυπου εργοστασίου της Mercedes-Benz

Στα άδυτα του νέου πρότυπου εργοστασίου της Mercedes-Benz

To «Factory 56» όπως αποκαλούν οι Γερμανοί το νέο τους υπό κατασκευή υπερσύγχρονο εργοστάσιο, θα λειτουργήσει το 2020 με την προοπτική να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των βιομηχανικών μονάδων της Mercedes-Benz.

Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της εργοστασίου το οποίο θα αποτελέσει ενός είδους ναυαρχίδα για τις βιομηχανικές τις μονάδες, τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον φροντίζει να στοιχειοθετήσει τον παραπάνω ισχυρισμό προσφέροντας μια ψηφιακή ξενάγηση στην πρότυπη μονάδα που από το 2020 οπότε και θα λειτουργήσει, θα αναλάβει την κατασκευή της S-Class.

To «Factory 56» όπως είναι η ονομασία του νέου εργοστασίου, εκτός από την κατασκευή της S-Class θα αναλάβει επίσης την παραγωγή της «αφρόκρεμας» μοντέλων της γερμανικής φίρμας, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηλεκτρικών εκδόσεων.

Σύμφωνα δε με τις επίσημες συστάσεις των Γερμανών, το εργοστάσιο θα αποτελέσει την πιο «σύγχρονη μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο» και θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz να «επανεφεύρει τη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων».

Ανεξαρτήτως των επίσημων ανακοινώσεων, το εργοστάσιο το οποίο θα βρίσκεται στο Sindelfingen αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Γερμανίας ενώ όταν ολοκληρωθεί θα καταλαμβάνει έκταση 220.000 τ.μ. ή το αντίστοιχο 30 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Χάρη δε στην παρουσία φωτοβολταϊκών στοιχείων αντίστοιχης έκτασης στην οροφή του, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι κατά 75% λιγότερες σε σχέση με αυτές του εργοστασίου που κατασκευάζει σε παρόντα χρόνο την S-Class, ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας η εξοικονόμηση θα αντιστοιχεί σε 5.000 mWh ετησίως.

Επίσης, το νέο εργοστάσιο θα αποτελέσει «οδηγό» για τη σταδιακή αναβάθμιση όλων των εργοστασίων της γερμανικής φίρμας η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερες από 30 βιομηχανικές μονάδες ανά τον κόσμο οι οποίες πέρυσι παρήγαγαν περίπου 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα Mercedes-Benz και smart.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024