Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της εργοστασίου το οποίο θα αποτελέσει ενός είδους ναυαρχίδα για τις βιομηχανικές τις μονάδες, τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον φροντίζει να στοιχειοθετήσει τον παραπάνω ισχυρισμό προσφέροντας μια ψηφιακή ξενάγηση στην πρότυπη μονάδα που από το 2020 οπότε και θα λειτουργήσει, θα αναλάβει την κατασκευή της S-Class.

To «Factory 56» όπως είναι η ονομασία του νέου εργοστασίου, εκτός από την κατασκευή της S-Class θα αναλάβει επίσης την παραγωγή της «αφρόκρεμας» μοντέλων της γερμανικής φίρμας, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηλεκτρικών εκδόσεων.

Σύμφωνα δε με τις επίσημες συστάσεις των Γερμανών, το εργοστάσιο θα αποτελέσει την πιο «σύγχρονη μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο» και θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz να «επανεφεύρει τη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων».

Ανεξαρτήτως των επίσημων ανακοινώσεων, το εργοστάσιο το οποίο θα βρίσκεται στο Sindelfingen αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Γερμανίας ενώ όταν ολοκληρωθεί θα καταλαμβάνει έκταση 220.000 τ.μ. ή το αντίστοιχο 30 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Χάρη δε στην παρουσία φωτοβολταϊκών στοιχείων αντίστοιχης έκτασης στην οροφή του, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι κατά 75% λιγότερες σε σχέση με αυτές του εργοστασίου που κατασκευάζει σε παρόντα χρόνο την S-Class, ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας η εξοικονόμηση θα αντιστοιχεί σε 5.000 mWh ετησίως.

Επίσης, το νέο εργοστάσιο θα αποτελέσει «οδηγό» για τη σταδιακή αναβάθμιση όλων των εργοστασίων της γερμανικής φίρμας η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερες από 30 βιομηχανικές μονάδες ανά τον κόσμο οι οποίες πέρυσι παρήγαγαν περίπου 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα Mercedes-Benz και smart.

Γράψτε το σχόλιο σας