Στην έκθεση που συνέταξε το Λονδίνο περί «βρόμικου χρήματος» που προέρχεται από τη Ρωσία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής επενδυτές από άλλες χώρες που έχουν επενδύσει χρήματα στη βρετανική οικονομία μπορεί να αντιμετωπισθούν με τον ίδιο τρόπο.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων με τίτλο «Ο χρυσός της Μόσχας και η ρωσική διαφθορά στην Μεγάλη Βρετανία», ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι δεν αμφιβάλλει για το ότι οι επενδυτές από άλλες χώρες θα αδιαφορήσουν με αυτό που συνέβη.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο ρωσικός επιχειρηματικός κόσμος ανδρώθηκε, αναπτύχθηκε και ακολούθησε μια ειρηνική οικονομική επέκταση σε άλλες χώρες. «Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε όπως και εσείς ότι άρχισε να εκδηλώνεται ένας μη φιλικός ανταγωνισμός, ένας αθέμιτος και μη νόμιμος ανταγωνισμός κατά παράβαση όλων των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και αυτές οι πρωτοβουλίες πλήττουν τα συμφέροντα των εταιρειών μας» είπε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων την χαρακτήρισε ως «ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση ενός μη φιλικού και αθέμιτου ανταγωνισμού».

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι πράγματι η Βρετανία αρνήθηκε να ανανεώσει την επιχειρηματική βίζα του ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων στην έκθεση της με τίτλο «Ο χρυσός της Μόσχας και η ρωσική διαφθορά στην Μεγάλη Βρετανία» που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του βρετανικού Κοινοβουλίου, καλεί την βρετανική κυβέρνηση να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις «σε πρόσωπα που συνδέονται με το Κρεμλίνο», όπως και «μέτρα εναντίον προσώπων που ευθύνονται για ωμές παραβιάσεις ανθρωπίνων» δικαιωμάτων». ΟΙ συντάκτες της έκθεσης δεν παραθέτουν συγκεκριμένο κατάλογο με τα εν λόγω πρόσωπα.