Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρης η συμμόρφωση των μοντέλων Volvo με τo νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP

Πλήρης η συμμόρφωση των μοντέλων Volvo με τo νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP

Όλα τα μοντέλα Volvo εναρμονίζονται πλήρως με το νέο καθεστώς μετρήσεων εκπομπών ρύπων WLTP το οποίο θα καταστεί υποχρεωτικό για όλα τα αυτοκίνητα που διατίθενται στη Γηραιά Ήπειρο.

Η σουηδική φίρμα αξιώνει τον τίτλο μιας από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες των οποίων όλα τα μοντέλα έχουν αξιολογηθεί βάσει των νέων αυστηρότερων προδιαγραφών που επιβάλλει το νέο πρωτόκολλο δοκιμών Worldwide Harmonised Light Vehicle για τις εκπομπές ρύπων και το οποίο θα καταστεί υποχρεωτικό για όλα τα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Η Volvo αποδέχτηκε τις νέες μεθόδους μετρήσεων που επιβάλλει το WLTP από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν καθώς η μεγαλύτερη διαφάνεια σε τομείς όπως τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων, συμβάλλει στην καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jon Wakefield επικεφαλής της Volvo για το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνοντας την πλήρη ικανοποίηση του που η Volvo είναι η πρώτη εταιρεία της οποίας η γκάμα μοντέλων και εκδόσεων συμβαδίζει πλήρως με τα νέα πρότυπα μετρήσεων».

Σε ό,τι αφορά τη νέα διαδικασία μετρήσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ θα αποτελέσει υποχρεωτικά το καθολικό πρότυπο μετρήσεων για όλα τα νέα μοντέλα που θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή επικράτεια από τον προσεχή Σεπτέμβριο με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2018 και περίοδο χάρητος έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ανεξαρτήτως του χρονοδιάγραμματος εφαρμογής, το WLTP προβλέπει μια σειρά από επιπλέον δοκιμές και μετρήσεις σε περισσότερες ταχύτητες και συνθήκες ούτως ώστε τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων να ανταποκρίνονται περισσότερο στην πραγματικότητα.

Εκτός από τις διαφοροποιήσεις, σε σχέση με το παλιό καθεστώς (NEDC) σε επίπεδο εργαστηριακών ελέγχων, στο WLTP υπάρχει επίσης πρόβλεψη για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες (RDE Real Driving Emissions Test), σε δημόσιο οδικό δίκτυο με την χρήση φορητών συσκευών, τα αποτελέσματα των οποίων θα συνεκτιμώνται σε αυτά των εργαστηριακών δοκιμών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκέλος δοκιμών σε δημόσιο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση ότι ορισμένοι από τους πλέον επιβλαβείς ρύπους των αυτοκινήτων όπως τα οξείδια του αζώτου (NOx) δεν υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια που έχουν τεθεί αλλά και ότι οι τιμές τους ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Επιστρέφοντας στην Volvo, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την πλήρη συμμόρφωση με το νέο αυτό πρωτόκολλο δοκιμών και όσα σχετίζονται με αυτό, έχει ήδη κάνει επίσης τα πρώτα σημαντικά βήματα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων της, προαναγγέλλοντας ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για κάθε μοντέλο της ήδη από το 2019.

Προσδοκία των Σουηδών είναι σταδιακά να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ξεκινώντας από τους diesel, με την προοπτική το ήμισυ των πωλήσεων τους έως το 2025 να είναι ηλεκτροκίνητα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024