Υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα 21 Μαΐου, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ένα μεστό σημαντικών γεγονότων Σαββατοκύριακο με το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση και σημαντικές εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Επίσης απόψεις και προθέσεις που χρήζουν ανάλυσης εκφράστηκαν από την Αντιπολίτευση τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλης του πορίσματος για τη Novartis όσο και σε ανακοινώσεις που ακολούθησαν.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00μ.μ στη Βουλή.

Πέραν των παραπάνω και κυρίως των θεμάτων που πρέπει να τρέξουν άμεσα, όπως ορίζεται στην τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, ώστε στις 21 Ιουνίου να έχουν καλυφθεί και ψηφισθεί όλα τα προαπαιτούμενα, το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί και με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, στη συνεδρίαση θα παρουσιάσει το λεγόμενο «Growth Strategy», δηλαδή την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μετά την έξοδο από τα οικονομικά προγράμματα τον Αύγουστο.