Αν μένεις στην πόλη και αν δουλεύεις όλη μέρα θα έχεις παρατηρήσει πως όταν επιστρέφεις σπίτι το δέρμα σου είναι πάρα πολύ αφυδατωμένο και ξερό και τα μαλλιά σου ταλαιπωρημένα και ξηρά. Τι μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις τη λάμψη με εύκολα και απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύεις μια περιουσία σε κρέμες?

Scrub Λάμψης επιδερμίδας:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στο σπίτι σου αυτή τη στιγμή που μιλάμε αυτά τα δύο υλικά. Φράουλα και λεμόνι. Αυτές οι δύο υπέροχες τροφές είναι πηγές βιταμίνης C που βοηθούν να σβήνουν τα μαύρα στίγματα και ενισχύουν την ακτινοβολία. Το τρίτο υλικό που θα χρειαστείς είναι η καστανή ζάχαρη που απομακρύνει απαλά τις στρώσεις ξηρής επιδερμίδας.

Τρόπος Χρήσης:

Αφού στήψετε και ανακατέψετε αυτά τα τρία συστατικά μαζί με ελαιόλαδο θα δημιουργηθεί ένα scrub για το πρόσωπο που μπορείτε να το χρησιμοποιήστε δύο φορές την εβδομάδα σε νωπό δέρμα και αφού το καθαρίσετε συνεχίστε με την ενυδατική σας.

Συστατικά:

4 ώριμες φράουλες,

3 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

Χυμός ½ λεμονιού

Μαλακτική μαλλιών από μέλι και καρύδα

Δεν χρειάζεται να έχεις δει survivor για να γνωρίζεις πόσο θρεπτική και πολυχρηστική είναι η καρύδα. Σε συνδυασμό με το μέλι μπορούν να κάνουν θαύματα στα μαλλιά σου. Το θρεπτικό και το πρωτεϊνούχο έλαιο καρύδας και το ενυδατικό μέλι είναι κατάλληλα για μια έντονα θρεπτική, αποκατάστασης μάσκα για τα  μαλλιά σου.

Τρόπος Χρήσης:

Ανακατέψτε το έλαιο καρύδας με το μέλι, και περάστε το ανάμεσα στα καθαρά, υγρά μαλλιά σας από τις ρίζες στα άκρα – ή, αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά, απλά από το επίπεδο του αυτιού κάτω. Αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε τη μαλακτική μία φορά την εβδομάδα ή όταν  αισθάνεστε την τρίχα σας ξηρή.

Συστατικά:

3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (για κοντά μαλλιά, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας), 1 κουταλιά μέλι