Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι μετά από τρεις μήνες που ξεκίνησε να συζητείται η υπόθεση της Novartis  στη Βουλή υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν για την κυβέρνηση το απόλυτο αδιέξοδο. Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis έκανε λόγο για το απόλυτο φιάσκο, ενώ στο τέλος της ομιλίας του υποστήριξε ότι «η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές για άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παταγώδη κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν καθαρής εξόδου τονίζοντας ότι «βγαίνουμε από το δάνειο, μένουμε σε επιτήρηση και μπαίνουμε σε μία περίοδο ναρκοθετημένη, μία περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας, δυσπραγίας και αβεβαιότητας χωρίς δυνατότητα πραγματικής πρόσβασης στις αγορές. Έχουμε έξοδο στο πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis σημείωσε ενδεικτικά «άνθρακες ο θησαυρός της Novartis» και μίλησε για το απόλυτο φιάσκο.  Τι έχει μείνει αναρωτήθηκε, πέρα από την αποκάλυψη της σκευωρίας; «Κανείς δεν σκέφτηκε να φωνάξει να καταθέσει  ο κ. Φρουζής»;

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για  αδιέξοδο και στην εξωτερική πολιτική. Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είπε, «διαβάζω πληροφορίες που θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια, ότι προτάθηκε το όνομα  «Republika Ilidenska Makedonija» και η ελληνική κυβέρνηση το σκέφτεται». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο όνομα είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαψεύσει σήμερα ότι αποκλείει η ελληνική πλευρά το συγκεκριμένο όνομα.

Για την ουσία της υπόθεσης που αφορά στη Novartis  είπε ότι η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για τις αρμοδιότητες. Διαβίβασε στη Βουλή, είπε, τα ζητήματα τα οποία θεωρεί ότι αρμόδια είναι η Βουλή και κράτησε για τη Δικαιοσύνη αυτά που θεωρεί ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

«Τι αποφασίζει η Βουλή σήμερα; Αποφασίζει να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δέκα πρόσωπα. Πράγματι δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι κάνει άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της Δικαιοσύνης.

Στο τέλος της ομιλίας του υποστήριξε ότι θα ανακοπεί η αλλοίωση των θεσμών τονίζοντας ότι η μόνη καθαρή λύση είναι εκλογές για άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο