«Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση  για σύσταση συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μπορεί να το έκαναν από περιφρόνηση ή από φόβο, είπε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει. «Δικαίως  φοβούνται. Τόσο μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν τόσο  εύκολα στο αρχείο. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας  και οι συνεργοί του».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας:  «Ξεκίνησε εξαγγέλλοντας  το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, και σήμερα τρέχει και δεν φτάνει να συγκαλύψει  τη δική του σκευωρία. Απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο».

Στόχος, πρόσθεσε, είναι μόνο  η προσωπική σπίλωση. Δεν έψαξαν τίποτα είπε αναφερόμενος στην προανακριτική και μίλησε για μία ακόμη φορά για κακόγουστη θεατρική παράσταση.
«Προτείνουν οι συριζανέλ να διατηρηθεί η σκιά και οφείλω να σας πάω μέχρι  τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί» είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στη δικαιοδοσία της Βουλής. «Για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμείς προειδοποιήσαμε για τις αυταπάτες που είχατε και εσείς κατασκευάζετε ενόχους τόνισε για να προσθέσει. «Στον κόσμο αυτό οι αυταπάτες πληρώνονται. Μόνο που  τις δικές σας  αυταπάτες τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός και ήρθε η ώρα να τις πληρώσετε και εσείς.  Εδώ τελειώνουν οι αστικές ευγένειες».

Ο κ. Σαμαράς ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους, είπε πως «παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε από τα Μνημόνια την ώρα που έχετε υπογράψει σκληρά μέτρα και έχετε υποθηκεύσει  την περιουσία του Δημοσίου».

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε πως ακόμη και ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε πως αν έχετε υπερφολογήσει τους πάντες θα υπάρχει ταμείο αλλά δεν θα υπάρχει  χώρα.

Μας λέτε, πρόσθεσε,  ότι βγήκε η χώρα στην ανάπτυξη, δεν μας λέτε όμως ότι μεσολάβησαν δύο χρόνια ύφεσης.  Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το σκοπιανό, τόνισε ότι «πάτε να νομιμοποιήσετε τον σκοπιανό αλυτρωτισμό».