Λυκουρέντζος: Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό
«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα»
Την απογοήτευσή του για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης Novartis εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα».
«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα. Συνεπώς δε με αφορά ουδεμία ερμηνεία περί παραγραφής. Ποιες πολιτικές ευθύνες να αναλάβουμε; Για πράξεις τις οποίες δε διαπράξαμε;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως «με αφορά μονάχα η αλήθεια. Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό».
Παράλληλα, υποστήριξε πως στα σημειωματάρια του Φρουζή «δεν καταγράφεται συνάντηση μου, ούτε το όνομα μου. Δεν υπάρχω για τον πρόεδρο της Novartis».
«Εάν κληθώ από τη Δικαιοσύνη θα καλέσω ως μάρτυρα το σημερινό υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να φέρει τις υπουργικές μου αποφάσεις. Και πολλές από τις δικές μου αποφάσεις που αφορούσαν στις προμήθειες του δημοσίου έχουν ξαναϋπογράφει χωρίς να αλλάζει κεραία και προκηρύσσει διαγωνισμούς ο κ. Ξανθός. Γνωριζόμαστε καλά ώστε να είναι γνωστό ότι δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στο βούρκο της διαφθοράς» πρόσθεσε.
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442