Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: Θα σας ακολουθεί το άγος της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων

Γεωργιάδης: Θα σας ακολουθεί το άγος της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίδαξε την «τυραννία της πλειοψηφίας» στην προανακριτική επιτροπή, τονίζοντας ότι όποιος ευθύνεται για τη σκεωρία θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη

Τη στάση που κράτησε η κυβερνητική πλειοψηφία στην υπόθεση της διερεύνησης της Novartis καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για απρέπεια και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.

Ο κ. Γεωργιάδης, που βρίσκεται στη λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που ερευνήθηκαν για την υπόθεση από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε η κυβέρνηση «μας δίδαξε την τυραννία της πλειοψηφίας, κάνοντας ότι μπορεί να για περιορίσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας».

Αναφορικά με την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται η συζήτηση στη Βουλή, από τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι «το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως ελληνικού κράτους», χωρίς να μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

«Όποιος από εσάς είναι εμπλεκόμενος σε αυτή τη σκευωρία, θα πάει στη Δικαιοσύνη. Το τι θα γίνει, θα το αποφασίσει το δικαστήριο, εμείς δεν παρεμβαίνουμε όπως εσείς» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η μεγαλύτερη μείωση των τιμών φαρμάκων στην Ελλάδα έγινε από τα πρόσωπα που κατηγορείτε εσείς σήμερα. Επί δικής σας κυβέρνησης, δεν έχετε κόψει ούτε ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «αν κάποιος πήρε μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε εμείς».

Αναφορικά με την αύξηση των τιμών στα φάρμακα επί των ημερών του, υπογράμμισε ότι έγινε νόμιμα, όπως νόμιμα αυξήθηκαν οι τιμές άλλων φαρμάκων επί υπουργίας Ξανθού.

Σχετικά με την ανταλλαγή επιστολών με τον κ. Δρίτσα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για απρέπεια από τον πρόεδρο της Επιτροπής. «Δεν ζητώ καμία χάρη, δεν θέλω να σας έχω καμία υποχρέωση. Αν ο πρόεδρος της Βουλής κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθώ, ας γίνει» είπε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να γίνει σωστή εξέταση στην προανακριτική καθώς θα έπεφταν όσα υποστήριξαν οι ψευδομάρτυτες.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης. «Για τους υποτειθέμενους παράνομους διορισμούς μου στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ασχοληθεί 23 εβδομάδες. Αυτό είναι υποκρισία» σημείωσε.

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε συνολικά στην κυβερνητική πλειοψηφία, σημειώνοντας: «Οι μέρες σας τελειώνουν, θέλετε ενάμιση χρόνο ακόμα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019; Κανείς δεν κυβερνά για πάντα».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στον ελληνικό λαό να μην την «αποθεώσει». «Θα σας ακολουθεί για πολλά χρόνια το πολιτικό άγος της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis: «Μετωπική» στη Βουλή για το ψηφοδέλτιο, στο βήμα οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024