Το τροπικό κλίμα ανατρέπει τον μοντερνισμό και του προσδίδει μία νέα μορφή. Η συγκεκριμένη ιδιωτική κατοικία στο Σάο Πάολο,  αν και ακολουθεί τις γενικές αρχές του μοντερνισμού, προσαρμόζει το στυλ της στα τοπικά υλικά και τις τεχνικές που ταιριάζουν καλύτερα στο τροπικό περιβάλλον της συγκεκριμένης πόλης.

Μέθοδοι παθητικής ψύξης και οικολογικής κατασκευής αναπτύχθηκαν και αποτυπώθηκαν από τοπικούς αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, οικοδόμους και σχεδιαστές  -εξοικειωμένους με τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα των θερμών και υγρών θερμοκρασιών των τροπικών περιοχών-,  οι οποίοι χρησιμοποίησαν την έννοια του μοντερνισμού για να δημιουργήσουν ένα νέο στυλ που σήμερα θεωρείται μία νέα σχεδιαστική τάση από μόνη της.

Πάρτε μία γεύση από τις πανοραμικές φωτογραφίες της ιδιωτικής κατοικίας σε ένα κόλπο της Guaruja στη Βραζιλία, πάνω στον καταπράσινο βράχο.

Η κατοικία χωρίζεται σε τρία επίπεδα – στο ισόγειο, έχει τέσσερα δωμάτια και μια αίθουσα τηλεόρασης, στο μεσαίο επίπεδο υπάρχει η τραπεζαρία, το σαλόνι, η κουζίνα και η πισίνα ενώ στον τελευταίο όροφο ανήκουν οι κύριες κρεβατοκάμαρες για τους ιδιοκτήτες και το παιδικό δωμάτιο.