Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz «προετοιμάζει» το εργοστάσιο των smart για EQ μοντέλο

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου το εργοστάσιο του Hambach όπου κατασκευάζονται τα smart, να υποδεχτεί ένα νέο compact ηλεκτρικό μοντέλο.

Tο γαλλικό εργοστάσιο στο Hambach έχει «εκπαιδευτεί» αρκετά χρόνια στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων καθώς αποτελεί την προνομιακή μονάδα παραγωγής των smart ηλεκτρικών και μη, και πλέον ετοιμάζεται να επεκταθεί και σε άλλα ηλεκτροκίνητης φύσης project υποδεχόμενο στο κοντινό μέλλον, ένα νέο compact ηλεκτρικό μοντέλο που αυτή την φορά θα ανήκει στην Mercedes-Benz και στην νεοσύστατη ηλεκτροκίνητη γκάμα των EQ.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για την ταυτότητα του μοντέλου που θα κατασκευάζεται στο γαλλικό εργοστάσιο, η επικρατέστερη εκδοχή είναι να αποτελεί το ηλεκτρικό alter ego της A-Class το οποίο έχει ήδη δώσει στο στίγμα του μέσω ενός αντίστοιχου πρωτότυπου μοντέλου, με δεδομένο ότι η Mercedes-Benz αποκαλύπτει σαφώς ότι θα πρόκειται για ένα compact μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της γερμανικής φίρμας, για τις ανάγκες της κατασκευής του νέου μοντέλου θα δημιουργηθεί μια επιπλέον γραμμή παραγωγής καθώς και ένα νέο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων για τα οποία θα επενδυθεί το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσο για τους λόγους που η γερμανική φίρμα επέλεξε το εργοστάσιο στα γαλλογερμανικά σύνορα για την κατασκευή ενός εκ των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων όπως επεσήμανε η επικεφαλής της smart, Annette Winkler, «το εργοστάσιο του Hambach στη Γαλλία, έχει πολύχρονη πείρα στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Από αυτήν την τεράστια πείρα και τεχνογνωσία θέλουμε να επωφεληθούμε, προετοιμάζοντας το εργοστάσιο για την κατασκευή μιας ηλεκτρικής Mercedes-Benz».

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που αφορούν το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν μέρος της φιλόδοξης ηλεκτρικής στρατηγικής της γερμανικής φίρμας η οποία, αρχικά προβλέπει, το λανσάρισμα δέκα νέων ηλεκτρικών μοντέλων όλων των μεγεθών και κατηγοριών, έως το 2022.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών και των ήπιων υβριδικών εκδόσεων με το ηλεκτρικό επικουρικό σύστημα των 48 volt, η Mercedes-Benz αναμένεται να έχει στην γκάμα της έως τότε 130 εκδόσεις που θα επωφελούνται από κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις της γερμανικής φίρμας, τα ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να εκπροσωπούν το 15-25% των συνολικών πωλήσεων της έως το 2025.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024